Water is leven

water gevenOp warme dagen is water voor ons verkoelend en de planten in onze tuin kunnen er ook wel wat van gebruiken. Je hoeft je planten niet te vertroetelen maar in een periode van droogte is het wel aan te raden om eens flink water te geven. Geef een ruime hoeveelheid per keer zodat het water ook écht in de grond trekt. Doe dit 2 à 3 keer per week. Voor planten in potten is elke dag watergeven nodig evenals in een nieuw aangeplante tuin.

Lees meer waardevolle tips over het gebruik en hergebruik van water in jouw tuin en bekijk de video. Er zijn vele mooie oplossingen te bedenken waardoor de planten in de tuin voldoende water krijgen. Denk ook aan de waterbehoefte van konijnen en kippen en andere buitendieren. Geef de dieren een schaduwplek onder een boom of heester.

Mens en water
Ook voor je eigen gezondheid is het erg belangrijk om veel water te drinken. De mens bestaat immers voor het grootste gedeelte uit water. Dat water van levensbelang is kun je lezen in het boek: Water -het goedkoopste medicijn.

In het boek De boodschap van water door Masaru Emoto lees je en zie je hoe water zich in kristallen vormt en de effecten van positieve en negatieve energie op hun vorm.

© 2010-2012 Mariëtte Verlaan

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Tuinweetjes, Water in de tuin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Water is leven

  1. Pingback: Hovenier Overijssel

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.