Stilte in beweging

Feng Shui en de nuchterheid van de natuurwetten

Feng Shui klinkt veel mensen ‘zweverig’ in de oren terwijl de wetten van de natuur een associatie met nuchterheid oproepen. Daar is niks mis mee. Wanneer ik eenmaal in gesprek ben met mensen dan ervaren zij de nuchterheid waarmee ik uitleg geef aan Feng Shui en staan ze meestal snel open voor de mogelijkheden van Feng Shui voor hun tuin. Feng Shui is een filosofie die een toepassing vindt in de samenhang van de energieën van het leven en dat houdt direct verband met de natuurwetten. Feng Shui hanteert een benadering vanuit dezelfde uitgangspunten. Geboorte, leven en dood blijven voor de meesten van ons omringd met een onverklaarbare en zelfs ietwat mystieke ervaring, hoewel we allemaal weten dat hier sprake is van natuurwetten.

Beleving en aandacht bepalen wat je waarneemt van het leven en de natuur. De natuur is altijd in beweging. Herken en erken dat water een ondoorgrondelijke stille kracht heeft en dat wind een alomvattend stilte in beweging is. Alles is energie. Mijn ontdekking is dat veel spirituele boeken geschreven zijn door natuurwetenschappers en filosofen. Nuchtere mensen die allemaal op zoek zijn naar een verklaring rond leven en dood, de samenhang in de natuur, kennis van de materie en het doorgronden van mens-zijn.

Ervaring is heel persoonlijk en voor iedereen anders; smaken verschillen evenals onze voorkeuren voor kleuren en geuren. De waarheid bestaat niet. Onze waarneming en beleving worden bepaald door ons persoonlijke perspectief. We leven en beleven vanuit onze eigen unieke kennis en vaardigheden en met inachtneming van het karakter dat we ontwikkeld hebben. En daarin ligt juist ook het waardevolle van Feng Shui. Je kunt een persoonlijk plan maken en vanuit kernwaarden en de bijbehorende energieën werken.

We twijfelen er niet aan dat de seizoenen in de natuur volgens een bepaald patroon verlopen. We twijfelen er ook niet aan dat sterren en planeten in hun eigen baan rond de aarde bewegen. We twijfelen wel aan de zin van astrologie en de mystiek rond onze geboortegetallen. Onze nuchterheid zorgt vaak voor een scheiding van hoofd en hart, van feiten en gevoel, van waarheid en beleving. De enige momenten waar we allemaal in geloven zijn de momenten van liefde en geluk. Liefde en geluk gaan gepaard met de ervaring van blij zijn, verwondering, vrijheid, rijkdom, verbondenheid, eenheid, oneindigheid en de acceptatie van alles wat is. En bovendien kennen we allemaal ook de tegenpool van deze vreugde.
Het Yin-Yang symbool van Feng Shui laat ‘alles wat is’ in eenheid en samenhang perfect zien. Ook de donkere kant hoort er bij. We denken na over ons leven. We weten en voelen wanneer er balans is en wanneer niet. We weten en voelen wanneer we rust moeten nemen of juist in beweging moeten komen. Nuchterheid is met beide benen op de grond staan, eenheid ervaren, een solide basis vormen en een krachtig fundament bouwen. Luchtkastelen en fantasieën liggen buiten deze basis en daarvan weten we wel dat ze geen bestaansgrond hebben. Iets anders zijn onze idealen, wensen en dromen. Deze geven inspiratie om ons leven op een positieve manier te benaderen. Ze leiden tot visie en zorgen voor actie. Je maakt je dromen waar. Je ondersteunt ze door visie en beweging. Actie is reactie en de ruimte hiertussen kun je benutten voor het maken van keuzes. Wat groeit blijft, bij de juiste zorg en aandacht, groeien. Kansen en mogelijkheden doen zich voor. Stagnatie, windstilte en stormen ook. Door aandacht en alertheid kunnen we kiezen en invloed uitoefenen. Omstandigheden ombuigen en positieve ontwikkelingen in gang blijven zetten. Ondersteuning van onze kracht en onze mogelijkheden in relatie tot de natuurwetten biedt een enorme kans.

Feng Shui laat zien wat jouw mogelijkheden zijn en waar jouw kansen en struikelblokken liggen. Vraag advies en je zult versteld staan van wat er allemaal klopt in deze benadering van jouw leven en persoonlijkheid. Groei uit tot wie je bent en wie je wilt zijn. En neem van mij aan dat je tuin een enorm krachtige bron van inspiratie en rust kan zijn. Begrijp jezelf en begrijp anderen. Ervaar jouw evenwicht en jouw kracht. Raadpleeg de Feng Shui kalender op http://www.feng-shui-tuin.nl om jouw persoonlijke Nine Star Ki getallen te bepalen. Wil je weten hoe deze getallen voor jouw tuin te gebruiken zijn? Vraag tuincoaching aan of volg een praktische tuinworkshop. Mijn inspiratie, kennis, vaardigheden en enthousiasme bied ik met plezier aan ten dienste van jou en jouw tuin. Tot mails of tot ziens, Mariëtte

Deze blogpost ‘Stilte in beweging’ is geschreven vanuit mijn inspiratie die altijd gericht is op groei en het ontdekken van mogelijkheden. De verbondenheid en energie van Business Bootcamp, die ik in april 2010 ervaren heb, zindert nog steeds na. Wanneer je mijn blogpost positief waardeert klik dan op het ‘duimpje’ bij mijn comment op http://www.businessbootcamp.nl/blog/promoot-je-blog#comment-1585. Jouw ‘duimpje’ telt voor mij mee om de training ‘Write a book in 28 days’ te winnen. De ‘duimpjes’ worden geteld op 31 augustus 2010.
Met dank en een zonnige groet, Mariëtte Verlaan

© 2010-2012 Mariëtte Verlaan

Advertenties

Over Jouw Bloemen en Planten Tuincoach - Feng Shui Garden professional - voor Harmonie in jouw tuin met Feng Shui

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Water in de tuin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.