Wat is jouw mooiste herfstboom?

Liquidamber-herfstDe bomen waaien nu in een snel tempo leeg. Neem de tijd om naar buiten te kijken, te wandelen en aandacht te hebben voor de prachtige kleuren. Bomen zijn vooral interessant in het voor- en najaar. Gedurende de zomer zijn de meeste bomen groen en kun je slechts hun vorm waarnemen.
Mijn mooiste herfstboom staat er nog goed bij. De top is in het zonlicht vlammend purperrood en kleurt naar beneden toe nog steeds groen. De tussenliggende kleuren variëren van rood naar oranje naar geel naar geelgroen naar lichtgroen. De herfstkleur is werkelijk prachtig in combinatie met de krachtige pyramidale vorm.

De boom, waar ik zo enthousiast over ben, is de Liquidambar of Amberboom (zie foto).
Prachtige foto’s van verschillende bomen met hun spectaculaire eigenschappen vind je op http://users.telenet.be/chef/gallery.html. Deze foto’s geven een mooie impressie van de bomen die je qua eigenschappen en kenmerken zou kunnen toepassen in jouw tuin. Kies wel een boom die past bij de grootte van jouw tuin.

Plaats een persoonlijke reactie hieronder. Welke boom zou jij kiezen voor jouw tuin en waarom? Met dank en een zonnige tuingroet, Mariëtte

© 2010-2012 Mariëtte Verlaan

Advertenties

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Bomen, Feng Shui tuintips, Kleur in de tuin en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wat is jouw mooiste herfstboom?

 1. Pingback: Bladmulch, hoe maak je bladgoud voor de bodem in jouw tuin? | Tuincoach Blog

 2. Pingback: Gevallen blad en herfstkleuren | Tuincoach Blog

 3. Naast de inderdaad prachtige Liquidambar styraciflua gaat mijn voorkeur ook uit naar de Amelanchier lamarckii. Voor velen is deze kleine boom een grote struik. Ik vindt deze boom bijzonder waardevol en aantrekkelijk voor de tuin. Vroeg in het voorjaar vol met prachtige witte bloesem, daarna komt het frisse en jonge blad. De boom zorgt voor voldoende voedsel voor de vogels in de tuin (of voor de liefhebber die zelf van de bessen heerlijke jam maakt) en dan in het najaar verkleurt hij prachtig van geel, naar oranje tinten, rood en donker rood bruin.

  • tuincoach zegt:

   Bedankt voor je reactie Leon, ik ben het helemaal met je eens!
   Deze kleine boom is supergeschikt voor elke tuin en ik heb ontdekt dat de bessen erg in trek zijn bij vogels juist op het moment dat je al lekker vaak in de tuin kunt zitten.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.