Dieren in de wintertuin

RoodborstjeWees niet te netjes in de tuin. Dieren, zoals padden, egels, slakken, veldmuizen en winterkoninkjes, gebruiken takken, bladeren en tuinafval om te schuilen en te overwinteren. Snoei zoveel mogelijk pas in de lente, zodat dieren gebruik kunnen maken van de afstervende plantenresten in de winter. Bovendien zijn gevallen bladeren niet alleen voor dieren zeer bruikbaar, het is ook een natuurlijke isolatiedeken voor de kwetsbare planten in jouw tuin! Uiteraard is het wel wijs om bladeren van de paden en het gras te verwijderen. Van groenblijvende planten kun je ze gemakkelijk met je hand bewegend tussen de planten door laten vallen.

Vogels zijn een waar genot in de wintertuin. In mijn tuin geniet ik elke dag van een roodborstje en ook de actieve kleine winterkoninkjes zijn vaak aanwezig. In het boekje ‘Vogels voeren -maar nu goed’ staan geweldige tips om de tuin aantrekkelijk te maken voor vogels. Dit boekje met foto’s is zelfs te koop in de supermarkt.
Kijk ook eens voor informatie en producten voor tuindieren op www.vivara.nl. Het unieke bezoekerscentrum met natuurtuin is elke vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Overloonseweg 11c, 5821 EE Vierlingsbeek.

Aanbevolen
Handboek vogels van Nederland

© 2010-2013 Mariëtte Verlaan

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Tuinweetjes, Vaste planten, Vogels in de tuin en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Dieren in de wintertuin

  1. Pingback: Winterklaar, een fabeltje! Hoe dan wel? | Tuincoach Blog

  2. Pingback: 10 tips voor plezier in je wintertuin | Tuincoach Blog

  3. Pingback: Gevallen blad en herfstkleuren | Tuincoach Blog

  4. Peter Geerts zegt:

    Sinds deze week beginnen ook bij ons de groene vingers weer te jeuken… we tellen al af naar het begin van de lente.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.