Naar buiten waar de vogels fluiten

Bijna eind mei en ineens lijkt het zomer. De temperaturen gaan lekker omhoog en de zon schijnt weer volop. Het wordt tijd om de tuinmeubelen tevoorschijn te halen en schoon te maken. Graag geef ik je wat tips en trucs.

Teakhout schoonmaken
Teakhouten tuinmeubelenVooral teakhouten tuinmeubelen vragen extra aandacht en zorg, al kunnen ze er uitstekend tegen om zomer en winter buiten te staan. De groene aanslag wil je er echter wel vanaf hebben. Dat gaat in de winter heel gemakkelijk met sneeuw (zie Aanslag op tuinhout en tegels) en nu met water en groene zeep. Traditionele methoden hebben mijn voorkeur. Groene zeep is niet belastend voor het leven in je tuin en maakt het water zacht. Meng een eetlepel groene zeep door een halve emmer lauwwarm water, neem een versleten zachte afwasborstel en ga aan de slag. Je ziet het vuil verdwijnen en de mooie houtnerven weer verschijnen. Naspoelen met schoon water of een regenbui er over heen en je bent klaar. De zon doet de rest en bleekt het hout nog extra.
Ik heb daarna wel eens teakhoutolie toegepast maar ben er niet enthousiast over. Het trekt vuil aan en geeft in korte tijd toch weer een grauwe uitstraling. En of het bescherming geeft aan het hout, betwijfel ik.

Jouw terras en tuinmeubelen
De keuze van tuinmeubelen en de inrichting van je terras hangt af van de beschikbare ruimte. Graag geef ik je wat tips vanuit praktisch en functioneel oogpunt.
Als je een terras gaat aanleggen, maak het dan minimaal 3 x 3 m en liefst groter. Ga ervan uit dat de zitruimte van een stoel 1 x 1 m is. Bij een tafel met 4 stoelen neem je de maat van de tafel met rondom 1 m extra zodat er naast voldoende zitruimte ook nog voldoende loopruimte is. Ook voor een loungeset hanteer je dergelijke maten.
Een andere manier om de benodigde ruimte vast te stellen is te rekenen met het aantal personen dat je wilt laten zitten op jouw terras. Op 3 x 3 m kun je met 4 personen terecht, op 3 x 4 m met 6 personen, enzovoort. Deze richtlijn is uiteraard afhankelijk van de keuze van je tuinmeubelen. Besluit je om nieuwe tuinmeubelen te kopen, meet dan gerust in de winkel op welke ruimte je in je tuin nodig hebt om ze te plaatsen. Kies voor comfort en gemak. Bedenk ook dat je opbergruimte voor tuinkussens nodig hebt in de buurt van je tuinset.

Tuinsfeer
Tuinsfeer -Mariëtte VerlaanIn elke tuin zorgt de beplanting voor sfeer, kleur en inspiratie. Maak een tuinborder dicht bij je terras zodat je kunt genieten van bloemen, vogels en insecten. Zorg voor een kleine boom passend bij jouw tuin die schaduw geeft en beslotenheid. De interieurtheorie vloer, wanden en een dak geldt ook in de tuin. Mensen en dieren voelen zich veilig als er beschutting is. De wand kan gevormd worden door een haag, hogere beplanting of een schutting en het dak door een boom, prieel of zonnezeil. Plaats een natuurstenen waterornament en geniet van langzaam stromend water of zet een waterschaal neer om vogels te laten drinken en badderen. Met wat creativiteit kun je tot fantastische oplossingen komen.

Geniet van je tuin!

Lees ook: Hart voor je tuin
Tuinontwerp en beplanting : www.feng-shui-tuin.nl en www.tuinverrassing.nl

©2012-2013 Mariëtte Verlaan, Feng Shui Tuincoach

Dahon-vouwfietsen.nl

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinweetjes en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Naar buiten waar de vogels fluiten

  1. Pingback: Speciale seizoensweetjes: leven met jouw tuin in maart en april | Tuinverrassing Kant en Klare Plantenborders

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.