Wat doet een tuincoach?

Mijn antwoord is: “de tuincoach helpt u (weer) op weg met uw tuin”.

Een tuin groeit en ontwikkelt zich in de diverse seizoenen. Er kunnen zich problemen voordoen en soms zoeken we ook naar hoe het nog fraaier en uitbundiger kan. Belangrijke factoren daarbij zijn: de aanwezige voedingsstoffen, het bodemleven en de plantenrijkdom.

Een tuin vraagt tijd en geduld en soms is er een update nodig. De natuur gaat immers gewoon zijn gang; niet alle planten ontwikkelen zich in hetzelfde tempo en sommige planten stellen hele specifieke bodemeisen.

Het is dan zeer welkom wanneer een plantenexpert u een onderhoudsadvies geeft en eventueel een andere aanpak of een nieuwe structuur adviseert om de vormgeving te verbeteren of te herstellen. Daarnaast heeft  u wellicht ideeën waar u alleen niet helemaal uitkomt. Dan kunt u samen met de tuincoach een plan maken om uw wensen te realiseren.

Allemaal vragen die de tuincoach voor u kan beantwoorden. Overleg, samenwerking en een goede service leiden tot spectaculaire resultaten zodat u weer volop van uw tuin geniet.

Vanuit mijn Feng Shui benadering geef ik een sfeervol karakter aan uw tuin en kan ik uw tuin zelfs heel persoonlijk bij uw levensstijl laten aansluiten. Er ontstaat harmonie waardoor de inspiratie en belevingswaarde van uw tuin optimaal benut wordt.

Maak een afspraak om uw tuin te bespreken of reageer op dit blog en stel uw vraag.
Ik help u graag op weg. Alles is energie!

© 2010-2012 Mariëtte Verlaan, Feng Shui Tuincoach

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wat doet een tuincoach?

 1. Hallo Rieta,
  De Laurierkers kun je rigoureus snoeien. Dit is een snelgroeiende heester die zich gemakkelijk herstelt. Bepaal de gewenste hoogte en snoei de toppen eruit. Snoei vervolgens de takken die overhangen tot op de stam weg. Waar je snoeit, loopt elke heester immers weer opnieuw uit. Wees niet bang voor kale stammen. De Laurierkers bezit een enorme oerkracht en loopt zelfs op de kale stam weer uit.

  Met de Prunus ga je wat zorgvuldiger te werk. Deze boom groeit langzaam en je wilt wel een mooi model boom overhouden. De Prunus Autumnalis is helaas gevoelig voor ziektes. Kijk eerst welke takken slecht of ongezond zijn. Die takken snoei je weg. Snoei nooit meer dan 20% van de takken, en liefst minder, want anders ontstaat er waterlot.
  Waterlot is de naam voor de kaarsrechte uitlopers die een boom erg kunnen ontsieren. Het is een reactie van de boom omdat hij de voedingsstoffen, die hij via de wortels opneemt, kwijt wil en, vanwege de snoei, niet kwijt kan. Dit stimuleert de boom om nieuwe takken en uitlopers te maken.

  Ik wens je veel succes en hoor het graag wanneer je nog hulp nodig hebt.
  Zonnige tuingroet, Mariëtte

 2. rieta deweger zegt:

  Hallo Mariette, Dank voor deze mail die mijn ogen meteen weer naar onze tuin (in ruste?!) laat kijken n.a.v. jouw opmerkingen. Hier gaat het goed denk ik. Kunnen we jou ook vragen voor wat snoeitips? De prunus autumnalis op de re.hoek van het terras en de laurierkers daarachter gedragen zich dominant.
  Vanuit hier een hartegroet, Wim & Rieta

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.