Tuinen, liefde, leven en sfeer

tag tuincoach febr 2013 Plant een tuin!Wat doe je in de tuin? Elke dag kijken wat er groeit en bloeit, even rondlopen, mijmeren over het verleden en de toekomst. Jezelf tot rust brengen na een stressvolle werkdag, herkauwen op gebeurtenissen en gewoon je hoofd leegmaken.

Tuinieren is buiten spelen voor volwassenen. Je bent lekker in beweging, hebt aandacht voor je omgeving en creëert iets nieuws. Je besteedt zorg aan het gras en je plantenborders, je veegt je stoep en terras, je zet je tuinmeubelen eindelijk buiten (ja, 2013 op 27 mei, eindelijk zomerse temperaturen!) en kunt lekker buiten eten. Zó heerlijk is het om een plek dicht bij huis te hebben waar je elke dag van kunt genieten. (Noot: op 1 juni is het helaas weer enorm koud en terug naar 12 graden overdag!)

Deel je mijn liefde voor tuinen of sta je in de startblokken om informatie over tuinen en planten te lezen? Dat is waar mijn Tuincoach blog over gaat. Ik vertel je van alles over de tuin en doe dat met veel plezier. Het gaat me steeds gemakkelijker af en is een onmisbaar deel van mijn leven geworden. Bij mensen, tuinen en wensen gaat het over contact leggen, luisteren en brainstormen, creativiteit, kennis en samenwerken.

Is dat leven? Ja, in de tuin kom je alles tegen. De tuin laat je de seizoenen zien, een weerspiegeling van het nu en een inspiratie voor het leven van alledag. Ik weet het; ik ben aan het mijmeren en laat mijn gedachtenspinsels de vrije loop. Heerlijk toch? De zon schijnt eindelijk weer en het is zalig om met een kop thee of een glas wijn door de tuin te wandelen, hier en daar even wat onkruid weg te plukken en planten wat steun te geven. Genieten van de ruimte, de vogels, alle geluiden, geuren en kleuren.

Heb ik een sfeertuin? In mijn tuin vind je veel terrassen en zitplekjes, sfeervolle en kleurrijke vaste plantenborders, grote en kleine heesters, enkele bomen en sinds dit voorjaar een kas, die ik als serre gebruik. Bij regen, kou en wind heb ik uitzicht op de tuin en kan ik er de planten sorteren voor de kant en klare plantenborders van tuinverrassing.nl. Op de sfeertuindagen worden de borders afgehaald en drinken we er koffie of thee. Voor een levendige tuin maak je met de juiste plantcombinaties een prachtige tuinborder die in elk seizoen een belevenis is.
Kleur speelt voor ons als mens een belangrijke rol bij het kiezen van onze eigenheid en sfeer. De verschillende tuinborders zijn met zorg samengesteld en geschikt gemaakt voor zon, halfschaduw en schaduw. Het karakter van elke border wordt verder bepaald door de bladvorm, bloeitijd en structuur van de planten.

Ben je nieuwsgierig of dit iets is voor een plek in jouw tuin? Kijk eens op de website www.tuinverrassing.nl en laat je inspireren. Bestel eenvoudig via het bestelformulier en haal jouw border af op één van de speciale sfeertuindagen.
Ik ontmoet je graag en vertel je dan met veel plezier meer over de plantenborder die je komt afhalen. De koffie staat klaar!

Zonnige tuingroet, Mariëtte

Lees ook: Bloeiende tuinen
© 2013 Mariëtte Verlaan

Tuinverrassing plantenborders

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Vaste planten en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.