Zwemvijver

zwemvijverEen zwemvijver is een vijver waarin ook kan gezwommen worden. De zuivering van het water gebeurt volledig biologisch met een filterende moeraszone. In de zwemzone bevinden zich doorgaans geen planten en vissen. Een biologisch zwembad is een geëvolueerde vorm van de zwemvijver: de ‘looks’ van een zwembad, maar het natuurlijke van een zwemvijver.

De technologie van biologische zwembaden en zwemvijvers is de laatste jaren met rasse schreden vooruit gegaan. Ecologische zwembassins zijn vriendelijk, zowel voor de mens als voor de natuur. Er worden geen chloorderivaten toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg ontspannend.

zwemvijver2Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een zwemvijver. Zo kan het dubbele nut een argument zijn: een vijver én een zwembad voor wie niet kan kiezen tussen de twee. Een andere reden is de makkelijke integratie in het tuinontwerp. Het geeft een poëtische, waardevolle toets aan de tuin. Ook tijdens de koude jaargetijden en bij slecht weer geniet u volop van het uitzicht over de zwemvijver. Allerlei modellen zijn mogelijk, van strak tot natuurlijk ogend en fantasierijk.

Bron tekst en foto’s: heldervijveren.com
Lees verder in het artikel over de volgende onderwerpen:

  • Werking
  • Opstelling zwemvijver met een filterzone volgens het upflow principe
  • Opstelling zwemvijver met een filterzone volgens het downflow principe
  • Biologisch zwembad
  • Kan je een natuurlijk biologisch zwembad of zwemvijver verwarmen?
  • Zwemvijver of biologisch zwembad versus klassiek zwembad

zwemvijver3Over Tuincoach-blog

Een zwemvijver is en blijft een prachtig bezit; met deze heerlijke zomerhitte is het een droom van elke tuin- en zwemliefhebber.
Bekijk ook de video’s op de website heldervijveren.com met instructies hoe je zelf een ecologische (zwem)vijver aan kunt leggen.

Dit artikel met bronverwijzing is hier geplaatst omdat het een toevoeging is voor de lezers van Tuincoach-blog en bijdraagt aan de volledigheid en diversiteit van informatie over de tuin. Tuincoach-blog beoogt levendige en sfeervolle inrichtingsmogelijkheden van de tuin te laten zien onafhankelijk van leveranciers en belanghebbende partijen.

20120824-MarietteMariëtte Verlaan, schrijfster en initiator van Tuincoach-blog, is uitermate bedreven in het ontwerpen van harmonieuze tuinen en het creëren van inspirerende borders vol kleurrijke, boeiende en bloeiende beplanting. Geniet van je tuin in elk seizoen!

Meer informatie: feng-shui-tuin.nl
Vijverexpress.nl

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Water in de tuin en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.