Snel een mooie tuinborder met een blijvend resultaat

Open sfeertuin Elburg tuinverrassing.nl ©Mariëtte VerlaanStap jij elk jaar weer naar het tuincentrum en laat jij je verleiden door bloeiende eenjarige perkplanten?

“Dat is echt jammer, want er is zoveel meer mogelijk”, zeg ik als Feng Shui tuincoach en plantenkenner. Vanuit mijn passie voor tuinen en planten schrijf ik Tuincoach blog en maak het, met de juiste plantencombinaties in de kant en klare borders van www.tuinverrassing.nl, mogelijk om kleine delen van de tuin ‘jaarrond’ groener en ook kleurrijker te maken.

Eenjarige planten bloeien weliswaar de hele zomer maar komen niet meer terug.
Is er een alternatief? Ja, een groot sortiment mooie vaste planten waar je elk jaar weer plezier van hebt.
Vaste planten groeien snel, bloeien het eerste jaar al en worden elk jaar een beetje groter en voller. De meeste vaste planten zijn winterhard en er zijn fantastische combinaties te maken met heesters, siergrassen en/of (niet-woekerende) bamboe. Ook klimplanten en bloembollen geven een prachtige aanvulling.
Door een goede structuur en vormgeving te kiezen kun je in alle seizoenen genieten van een boeiende en bloeiende tuin. Een goede opbouw van de border en de juiste plantenkeuze bieden de tuinsfeer waar je elk jaar weer van kunt genieten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal geen eenjarigen moet planten.

Open ‘Sfeertuin’ in Elburg op 28 en 29 maart 2015

Kom de ‘Sfeertuin’ bezoeken en kennismaken. Ik beantwoord graag jouw tuin- en plantenvragen. Je kunt jouw Tuinverrassing-borders bestellen, MiniTrees kopen en bloeiende bloembollen bewonderen. De koffie staat klaar. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 u. op het adres Fuik 22 te Elburg.

“Jouw tuin boeiend en bloeiend in elk seizoen!”

Op www.tuinverrassing.nl kun je kant en klare plantenborders bestellen die bij jou en jouw tuin passen. Je kunt kiezen uit zes verschillende kleurrijke borders. Er is een speciale border voor de schaduw en de halfschaduw. De gekozen vaste planten bloeien lang, hebben mooi blad en verder weinig zorg nodig. In elke border is een heester en een siergras toegepast die voor extra kleur en structuur zorgen in de herfst en de winter.
Je haalt jouw Tuinverrassing-plantenborders af in de ‘Sfeertuin’ in Elburg.
Met het handige beplantingsontwerp zet je de planten gemakkelijk op de goede plek in de aarde. Bemeste tuinaarde is prima en zo nodig meng je dit nog met wat compost. Daarna is het belangrijkste werk: water geven en het (handmatig) verwijderen van onkruid. Alles begint te groeien en te bloeien tot ver in de herfst. Daarna breng je tussen de planten een laag compost aan zodat er in de winter een mooie deklaag is en onkruid geen kans heeft om in het voorjaar tot ontwikkeling te komen. Dat is alles! Jouw tuinborder wordt elk jaar een beetje mooier. Volop genieten van jouw tuin in elk seizoen!

Tuinverrassing plantenbordersLees ook: Begin met de voortuin.

Zonnige tuingroet, Mariëtte

© 2014-2015 Mariëtte Verlaan

Advertenties

Over Jouw Tuincoach - Feng Shui Garden professional - voor Harmonie in jouw tuin met Feng Shui

"Ik help mensen met tuinwensen aan een tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve tuinbeplantingsontwerper en auteur met een passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke harmonie, levensenergie, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Planten en bloemen, Tuin, Tuinharmonie, Tuinweetjes, Vaste planten, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s