100.000 views op mijn verjaardag!

Dank je wel, dank je wel aan jullie allemaal, ik vind het fantastisch! Wat een prachtig cadeau en wat een mooie synchroniciteit!

kopknipselSinds 2010 ben ik enthousiast aan het schrijven op Tuincoach blog. In het begin natuurlijk met de nodige schroom en onzekerheid, gaandeweg zekerder en altijd vol passie voor de tuinwensen van mensen, tuinen, planten en leven in de tuin.
Ik schrijf zó graag dat komend voorjaar mijn eerste boek verschijnt over het praktisch toepassen van Feng Shui in de tuin. Recht uit mijn hart, met de titel ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui – ervaar plezier, inspiratie en energie’.
Wat een mijlpalen!

Mijlpalen die ik niet zou kunnen bereiken zonder enthousiaste lezers.
Jullie zijn allemaal kanjers en ik ben enorm blij dat jullie graag in de tuin zijn en daarnaast de tijd nemen om Tuincoach blog te lezen. Ik waardeer de reacties, de talloze keren dat mijn blog via sociale media gedeeld wordt en doorverteld aan vrienden, familie en bekenden. Gigantisch, ruim 2190 keer! Het is heerlijk om die waardering te ervaren, de statistieken te zien en een groeiend aantal aanvragen te ontvangen voor een boeiend en bloeiend border- of tuinontwerp.

Ik kan het niet laten om over tuinen en planten te schrijven of te praten en geef mijn kennis graag door zodat er overal mooie en vooral ‘groene’ tuinen ontstaan en blijven bestaan. Gelukkig verschijnen er steeds meer artikelen in kranten en tijdschriften die de voordelen van een groene woonomgeving en het positieve effect op de gezondheid van mens en natuur bepleiten.

De actie ‘Tegel eruit, plant erin’ spreekt mij en heel veel mensen aan. Ik word er héél blij van wanneer bloemen, planten en bomen de hoofdrol spelen. De Vereniging Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland en België, organiseerde dit jaar in juni de eerste Nationale Tuinweek. Groei & Bloei beoogt met de Nationale Tuinweek zoveel mogelijk mensen ‘te enthousiasmeren om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten’.

De voordelen van ‘groen’ zijn inmiddels veelvuldig onderzocht en bewezen. In een groene leefomgeving:

  • zijn de onderlinge sociale contacten positiever;
  • vind je rust en kom je tot jezelf;
  • zijn kinderen gezonder en actiever zodat ze op andere momenten rustiger en beter geconcentreerd zijn en beter presteren;
  • is de lucht die je inademt schoner;
  • beleef je de seizoenen;
  • trek je vogels, insecten en kleine dieren aan;
  • kan het regenwater door de bodem worden opgenomen;
  • is de biodiversiteit gevarieerder;
  • is het wonen prettiger en de economische waarde van huizen hoger;
  • leef je gezonder en voel je je ook gezonder en evenwichtiger.

In elk geval, aan ieder stukje en plekje dat groen mag worden, help ik graag mee! En als je mijn Tuincoach blog blijft lezen, zal ik je daarin blijven aanmoedigen en ondersteunen.

Heb je een specifiek onderwerp waar je graag eens over wilt lezen? Laat het me weten. Schrijf jouw reactie in het reactieveld hieronder.

Dank, dank, veel dank!

Met een hartelijke en zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

Boekcover Tuinharmonie Mariëtte VerlaanMijn boekwebsite www.tuinharmonie.nl is klaar.
De boeklancering is op 5 februari 2015.
En vanaf 9 februari start ik met mijn BoekToer 2015.

Wil je mij uitnodigen om het boek te presenteren of te signeren tijdens een evenement? Heb je een idee of suggestie?
Mail me via het contactformulier op de boekwebsite!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Kleur in de tuin, Planten en bloemen, Tuin, Tuinharmonie, Tuinweetjes, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.