Vogels tellen en tulpen plukken

Twee nationale evenementen of, zo je wilt, leuke activiteiten om aan mee te doen dit weekend: de Nationale Tulpendag en de Nationale Tuinvogeltelling.

Boek-Tulpen20150112_152141klTerwijl ik bezig ben met de laatste loodjes van de opmaak van mijn boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’ en de stress van de deadline hevig in mijn hele systeem voelbaar is, geniet ik enorm van een prachtige bos tulpen op tafel.
De tulpen geven rust en de kleur maakt me vrolijk. Ze zorgen samen met een kopje thee voor een momentje van ontspanning.
Heerlijk en hard nodig!

Tulpendag

Zaterdag 17 januari a.s. wordt met de Nationale Tulpendag, op de Dam in Amsterdam, de officiële opening van het tulpenseizoen gevierd. De Nederlandse tulpenkwekers leggen er een speciale pluktuin aan en iedereen is welkom om gratis tulpen te plukken. Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los. De verwachting is dat er wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis gaan brengen.

Dit jaar is het thema ‘Deel blijdschap, geef tulpen’.  Vandaar dat de activiteiten gekoppeld zijn aan het Rode Kruis, de organisatie voor noodhulp in Nederland. De hulpverleners van het Rode Kruis staan bij evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse klaar om EHBO te verlenen. Een mooie combinatie: de tulp staat symbool voor Nederland; het Rode Kruis staat symbool voor noodhulp in Nederland.

Het tulpenseizoen valt in de periode van half januari tot eind april. De meeste tulpensoorten zijn dan verkrijgbaar bij de bloemist, de supermarkt en de bloemenkraam. Bovendien worden er meer dan duizend tulpensoorten in alle kleuren van de regenboog vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd aangeboden. Allemaal op weg naar een vaas. De tulp is daarmee een echt Hollands visitekaartje. Uit de Hollandse polders (en Flevoland) dus dat mag ik hier wel zeggen ;-).

Meer informatie over de tulpendag: Tulpen.nl.

De tulpen die je als bloembol in je tuin hebt gezet, bloeien pas in april of mei. Je kunt nu de laatbloeiende soorten nog snel planten. Lees mijn tips over bloembollen: Nu al genieten van het komende voorjaar en Bloembollen nu planten.

Nationale Tuinvogeltelling

vogelherkenningskaartDe Nationale Tuinvogeltelling vindt plaats op 17 en 18 januari a.s. en is in tien jaar uitgegroeid tot het grootste burgerwetenschappelijke onderzoek van Nederland. Ruim 70.000 mensen noteren in een weekend gedurende een half uur hoeveel vogels er in hun tuin komen. Het is gewoon leuk om mee te doen en ervaren het als een nuttige manier om bij te dragen aan het onderzoek naar vogels in de stad. Het evenement vindt elk jaar plaats tijdens het derde weekend van januari.

Lees de spelregels op: Vogelbescherming.nl.

Vanuit serres met glazen schuifdeuren is het heerlijk om naar vogels in de tuin te kijken. Ik geniet van het uitzicht en heb mijn stoel zodanig in positie gezet dat ik de bewegingen van de vogels en de ontluikende bloemen en bloembollen goed kan zien. De eerste crocussen en narcissen steken hun neuzen al boven de grond uit en de Helleborus bloeit rijk. Met de huidige hoge temperaturen lijkt de lente erg dichtbij.

Lees tips voor een vogelvriendelijke tuin op dit Tuincoach Blog: Tuinvogeltelling 2015 en maak jouw tuin aantrekkelijk voor jezelf en voor tuinvogels.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Natuur als inspiratiebron, Planten en bloemen, Tuinweetjes, Vogels in de tuin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.