Een tuin die past… nieuw tuinboek

“Hoe maak ik een tuin die bij mij past?” vragen veel tuinliefhebbers zich af.
“Hoe zorg ik ervoor dat ik een tuin maak die ontspanning en nieuwe energie biedt. Een tuin die inspireert en waarvan ik vooral kan genieten! Een tuin die in harmonie is met mijzelf en mijn gezinsleden.”

boek-cover-schuin-Tuinharmonie-DEF-klHet boek Harmonie in jouw tuin met Feng Shui van Mariëtte Verlaan geeft de lezer inzicht in de principes van Feng Shui en aan de hand daarvan kan een sfeervolle, harmonieuze en ook praktische tuin tot stand komen waarin in elk seizoen iets te beleven is.

De filosofie van Feng Shui is ontstaan in China en bestudeert de energiestromen in de leefomgeving en het effect daarvan op de mens. Het doel van Feng Shui is de mens en zijn/haar omgeving zoveel mogelijk in harmonie met elkaar te brengen.
Harmonie in jouw tuin met Feng Shui is een nieuw geheel oorspronkelijk Nederlands boek over tuinontwerp en beplanting. Oosterse en westerse inzichten komen samen in een prachtig vormgegeven boek dat inspireert om meer plezier te beleven aan de eigen tuin.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel wordt de theorie van Feng Shui uitgelegd. Het bespreekt de vijf energieën, de Ba Gua en Nine Star ki.
In het tweede deel volgt de praktijk met allerlei informatie over vormen, materialen, praktische inrichting en beplanting in een tuin.
Het derde deel laat zien hoe je Feng Shui toepast op jouw tuin. De heldere tuinontwerpstrategie geeft de lezer handvatten om zelf aan de slag te gaan en keuzes te maken voor de eigen tuin. De voorbeelden en foto’s helpen om inspiratie op te doen en de sfeer te proeven van het effect van Feng Shui in de tuin.

Een belangrijk onderdeel van dit tuinboek is de plantenkeuze. De aandacht ligt op aanwijzingen voor een geslaagde beplanting passend bij de omstandigheden in de tuin. De informatie over de bodem en groeiwijze van planten, siergrassen, heesters en bomen en de beplantingslijsten helpen hierbij.

Het boek heeft 184 pagina’s en is uitgevoerd in full color drukwerk en leest prettig. Het is geïllustreerd met 154 prachtige foto’s en bevat unieke schema’s, afbeeldingen van tuinen, bloemen en planten en voorbeelden van tuinontwerpen. Mariëtte Verlaan lanceert met dit tuinboek een enthousiast geschreven en compleet (studie)boek voor zowel tuinliefhebbers als professionals die zich willen verdiepen in Feng Shui voor de tuin.

Het boek is te bestellen op www.tuinharmonie.nl en is verschenen op 5 februari 2015. Enthousiaste lezersreacties vind je ook op deze website. Je kunt Mariëtte uitnodigen voor een boekpresentatie, masterclass, brainstorm- of signeersessie.
Bekijk regelmatig de evenementenkalender op www.tuinharmonie.nl. Wil je een activiteit bij jou in de buurt? Bij een theehuis, kwekerij of tuincentrum? Laat het weten!


Mariëtte Verlaan (1960) ontwerpt vanuit haar tuinatelier kleurrijke, stijlvolle, harmonieuze tuinen en sfeervolle boeiende en bloeiende beplantingen. Zij heeft zich vanuit haar ambitie, enthousiasme en enorme plantenkennis ontwikkeld tot expert op het gebied van Feng Shui voor de tuin. Haar tuinatelier bestaat 10 jaar en dat is voor haar een prachtige reden om een boek te schrijven en uit te geven waarin zij haar kennis over en visie op natuurrijke, harmonieuze tuinen deelt.

bestel-nu-Tuinharmonie


Harmonie in jouw tuin met Feng Shui – ervaar plezier, inspiratie en energie.

Mariëtte Verlaan – ISBN boek 978-94-91442-75-9  (2015)
Nu bestellen? Klik op de afbeelding of de link: Tuinharmonie.nl.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Bomen, Buiten spelen, Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Kruidentuin, Licht in de tuin, Natuur als inspiratiebron, Planten en bloemen, Tuin, Tuinharmonie, Tuinvormgeving, Tuinweetjes, Vaste planten, Vogels in de tuin, Water in de tuin, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een tuin die past… nieuw tuinboek

  1. Pingback: Heb jij groene vingers? 10 eigenschappen | Tuincoach Blog

  2. Pingback: Tuinbeleving, wat doet dat met jou! | Tuincoach Blog

  3. Pingback: 10 ‘te gekke’ cadeaus voor de startende tuinier | Tuincoach Blog

  4. Pingback: Houd de bodem bedekt! | Tuincoach Blog

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.