Vogeltelling en Tulpendag 2016

28 12 1pimpelmees_Joke_Aalbers 13_mussen_Joke_Albers 6-12 7koolmees_Joke_AalbersDe jaarlijkse tuinvogeltelling vindt, zowel in Nederland als in België, plaats op 16 en 17 januari a.s. Je kunt meedoen door je aan te melden in Nederland op de website van de Vogelbescherming of in België op de website van het Vogelweekend.

De Nationale Tulpendag valt ook op zaterdag 16 januari a.s. De Dam in Amsterdam staat prachtig vol met tulpen en je kunt zelf een gratis bosje plukken. Dit jaarlijkse evenement kondigt de start van het tulpenseizoen aan. Vanaf dat moment zijn ze volop te koop bij bloemenwinkels over de hele wereld.

Hoe het werkt tellen van de vogels?
Tel gedurende een half uur de vogels die je op één moment ziet. Noteer alle waarnemingen van een soort in jouw tuin of op jouw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan tel je dezelfde vogel misschien dubbel. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geef je door: 5 koolmezen.

11 12 10_Joke_Aalbers 20 12 3vogelsvoeren_Joke_Aalbers 31 12 2mussen_samen_Joke_Aalbers file (24)_Joke_Aalbers koolmees_Joke_Aalbers

Vogelkennis quiz
Test jouw vogelkennis! Doe de quiz op Vogelvisie.nl (bovenin de balk staat de link).

Publicaties over vogels op Tuincoach blog
Wil je op Tuincoach blog alles vinden wat er al geschreven is over vogels? Ga naar het zoekveld en zoek op het woord vogels of tuinvogels. Je krijgt dan een pagina met korte teksten van artikelen waarin vogels een rol spelen.

Tuincoach blog plaatst elke veertien dagen een nieuwe publicatie. Om geen blog te missen, kun je dit blog eenvoudig gaan volgen. Je klikt op blog volgen of meldt je in de rechterkolom aan met je e-mail adres en ontvangt de nieuwe post direct in je mailbox. Doen!

De mooiste vogelfoto’s
Op de Facebook pagina Gezond Leven Tuin is er een enthousiaste tuinliefhebber die elke dag actief bezig is met haar camera om de vogels in haar tuin te fotograferen. De mooiste en grappigste foto’s komen voorbij. De foto’s bij dit artikel zijn door haar gemaakt.
Andere leden zijn juist actief met het plaatsen van bloemen en planten of praktische tuininformatie.

Vind je het leuk om lid te worden en te zien wat er telkens te genieten valt in de tuin? Meld je aan. Ik nodig je graag uit om recente informatie en foto’s van jouw tuin, zoals die er op dit moment bij ligt, te plaatsen. Genieten in alle seizoenen is het motto zodat ook de vergankelijkheid van planten in de herfst- en wintermaanden getoond worden.

Gezond Leven Tuin beoogt een platform te zijn waar plezier, kennis en inspiratie vanuit de eigen tuin gedeeld wordt. Elke dag een mooi moment vol positieve energie. Er is ruimte voor wijsheid en ervaringen met gezond leven in jouw tuin, zoals kruiden, natuurlijk tuinieren, recepten, aandacht voor de bodem, insecten, bloemen, kleur, enz.

Ik wens je een gezellige dag met veel vogel-, tulpen- en tuinplezier.

Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

Vogelfoto’s: Joke Aalbers

PS. Jouw reactie wordt zeer gewaardeerd.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Natuur als inspiratiebron, Planten en bloemen, Tuin, Tuinweetjes, Vogels in de tuin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.