Tuinbeleving, wat doet dat met jou!

vlinderTuinbeleving en ruimte voor de natuur zijn weer een veelbesproken onderwerp in de media. Door ondergelopen tuinen, wateroverlast, verstening, klimaatverandering, stress, geremde economische groei en verarming van onze leefomgeving gaan onze ogen weer open. We ondervinden hoe onze levensbehoeften, fysiek, tastbaar, mentaal en gevoelsmatig in direct contact staan met de natuur.

Hoera!!! Met ruim 10 jaar enthousiasme, liefde en passie voor tuinen, planten, schrijven en ontwerpen doen zich nu opnieuw kansen voor. Dat maakt me superblij! Groene ruimte heeft me altijd geïnspireerd en ik zou er het liefst iedereen blij mee maken. De fysieke, emotionele, energetische en gezondheidswaarde zijn enorm.

Steeds heb ik volgehouden dat tuinbeleving gaat over harmonie, energie, passie, karakter, persoonlijkheid en beplanting. Genieten van de tuin dicht bij jouw huis. De natuur in jouw tuin speelt de hoofdrol. Moeder aarde zorgt voor de broodnodige sfeer, inspiratie en ontspanning. Vormgeving, structuur, de inrichting met meubels en de bestrating zijn afgestemd op elkaar. Ik blijf mijn ervaring en kennis delen, enthousiast schrijven (diverse blogs en ook mijn boek) en aandacht vragen voor de groene tuinbeleving, ook al moet ik vaak tot mijn verdriet constateren dat er veel prachtig ontworpen natuur ‘gesloopt en verloren gaat in de tuinen, straten en plantsoenen in mijn directe leefomgeving’.

Is dit jouw leefomgeving?

Bomen, heesters en vaste planten zijn met zorg op diversiteit samengesteld en aangeplant rondom de nieuwbouwwijken van de jaren ’80 en ’90. Zij verliezen het van de inmiddels beschikbare grote onderhoudsmachines. Zoef, zoef, alles weg! Vooral prachtige volwassen bomen en gevarieerd bloeiende aaneengesloten heesterbeplanting zie ik met pijn in het hart verdwijnen. Met deze ‘rijke’ natuur verdwijnen ook de schaduw, de vogels en de geluidsbuffers langs wegen. Stank en fijnstof worden niet meer gefilterd. De menselijke maat en de rust van het tuinieren delven het onderspit. Banen in groenonderhoud verdwijnen, want snoeien en vegen doen we niet meer met de hand. We worden gedwongen om te wennen aan de geluidsoverlast van auto’s, gereedschap en machines. Teveel werk en te duur? Echt?

Genieten van groen

De economische waarde van ‘groen’ is inderdaad een andere waarde dan de belevingswaarde voor onze gezondheid, sociale verbinding, schoonheid en geluk! Gaan we het tij met elkaar keren? Ja, dat kan. Ik geloof er in en draag graag bij aan het creëren van sfeervolle tuinen, inspirerende publicaties en seizoensrijke beplantingsontwerpen.
Hoe kan ik jou daarbij helpen? Laat het me weten in het reactieveld hieronder.

Wil je mij ontmoeten? Kom naar de Tuindagen van Landgoed Vollenhoven in de Bilt op 24, 25 en 26 juni 2016. Je vindt mij in mijn stand tussen de kwekers op de Voorwei.
Ik geef in doorlopende brainstormsessies uitleg en informatie over Feng Shui voor jouw tuin en mijn boek. Neem een plattegrond van jouw tuin mee, dan kunnen we een optimaal gesprek voeren.
Meer info en aanmelden voor jouw persoonlijke verrassing via evenementen op TuinHarmonie.nl.

De 7 best gewaardeerde Tuincoach blogs

visitekaartjeTuincoachBlog2Lees in de 7 best gewaardeerde Tuincoach blogs wat je zelf kunt doen in jouw tuin, hoe je een tuin creëert die gezond is voor jou en jouw leefomgeving, laat je inspireren om buiten te zijn en te genieten.

Veel lees- en tuinplezier.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Natuur als inspiratiebron, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinharmonie, Tuinweetjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.