Heb jij groene vingers? 10 eigenschappen

Go-confidentlyTuinieren is een hobby die lijkt te verdwijnen in de hectiek van elke dag. Denk jij dat een tuin veel werk is en verwacht je niet dat je het kunnen inpassen in jouw dagelijkse leven. Waarom niet? Heb je het al eens geprobeerd? Ga jij na jouw werkdag liever sporten? Of de kinderen naar clubjes brengen? Of op een vrije dag liever koffie drinken en shoppen? Of zit je dan lekker in jouw tuin te genieten?
Ben je een zorgprofessional, coach, docent of ondernemer en sta je elke dag klaar voor anderen? Dan weet je wat het is om even niets te hoeven en geen gesprekken te voeren. Dan kan jouw tuin zoveel betekenen. Je steekt je handen tussen de planten, ruikt de bloemen, laat je gedachten gaan en vindt er rust en inspiratie.

Juist wanneer je jezelf hierin herkent, verdient jouw tuin een waardevolle plek in jouw leven. Je maakt contact met jezelf, met de aarde en de natuur om energie te krijgen en weer op te laden. Hoe zo’n fijne tuin ontstaat en wat voor jou de belangrijkste ingrediënten zijn, dat lees je in mijn boek, maar daar gaat het nu niet over. Ik vertel je graag hoe je groene vingers kweekt en welke energie dat geeft. Deze 10 eigenschappen zijn universeel en toepasbaar op elk gebied in jouw leven. Kies jouw geluk!

 1. Geduld
  De tuin groeit zoals de grond, de planten en de natuur bepaalt. Zo groeit een mens ook, karakter, levenspad en omgevingsinvloeden. Met geduld kom je veel verder dan met continu zoeken en veranderen. Bekijk wat jij nodig hebt en wat jouw tuin nodig heeft en laat het ontstaan. Daar wordt je heel gelukkig van!
 2. Zelfvertrouwen
  Harmonie gaat over het combineren van wat bij jou past tot een dynamisch geheel. Er is altijd energie aanwezig en die verandert steeds. De natuur zal het evenwicht altijd herstellen vanuit de basis, zoals yin en yang elkaar in evenwicht houden, zoals zon en maan elkaar afwisselen.
 3. Kennis
  Op welke manier doe jij kennis op? Ervaar jij groei en ontwikkeling vanuit experimenteren of vanuit theorie en het lezen van een boek? Ontdek wat bij jou past en volg je hart.
 4. Focus op het gewenste resultaat
  Ga vanuit een algemeen doel te werk om jouw weelde te bereiken, in jouw tuin en in jouw leven. Maak bewuste keuzes en neem verantwoordelijkheid, zoals Covey zegt: “Begin met het einddoel in gedachten”.
 5. Aandacht
  Leef en ben je bewust van seizoens- en weersinvloeden en natuurlijke processen. Zie, ruik, hoor, voel en ervaar welke kleuren, planten en bomen en welk leven, zoals insecten, vlinders, padden en vogels, in de tuin bij jou passen en jou harmonie geven.
 6. Respect
  Eenheid creëer je door samen te werken met de natuur in jouw tuin en in jezelf.
 7. Structuur
  Kies heldere loop- en zichtlijnen en bepaal de vormen en structuur zodat jouw tuin bereikbaar is en er in elk seizoen iets te beleven valt. Hoe meer diversiteit in de beplanting, hoe meer je zult genieten.
 8. Plan
  Het bedenken, opstellen en uitvoeren van een plan geeft je een kader en overzicht. Durf ook los te laten en jouw tuin te laten ontstaan.
 9. Doorzettingsvermogen
  Doe de klussen die nodig zijn en stap voor stap leiden tot het doel: het creëren van een fijne tuin, een inspirerende plek, een heilzame omgeving en plezierig buiten zijn.
 10. Passie
  Gun jezelf de mindset die vertrouwen houdt ook al zit het tegen, die niet stopt bij regen of verdriet, die doorgaat omdat hart en ziel open staan voor groei en ontwikkeling. Voel je vrij! zoals Monty Don: “Tuinieren is buiten spelen voor volwassenen”.

Groene vingers zijn echt jouw tijd en inzet waard!

Ik ben benieuwd wat jouw drijfveren zijn en op welk punt jij jouw focus legt in jouw tuin en/of in jouw leven.
Wat is voor jou de belangrijkste reden om een tuin te hebben?
Schrijf jouw reactie in het commentaarveld hieronder en lees de reacties van anderen.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Buiten spelen, Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Natuur als inspiratiebron, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinharmonie, Tuinvormgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.