100 x Tuincoach Blog: Waterfeest in de tuin

Feest vanwege 100x Tuincoach Blog en veel water in de tuin: Waterfeest!
In dit 100ste blog twee onderwerpen die met water te maken hebben.

Sfeertuin-Elburg-regen-juli2016

De zomer wil niet echt standvastig zijn. Zeldzaam veel regen en wind en de weinige lekkere avonden worden hinderlijk verstoord door muggen. De tuin is prachtig, dat wel. Wat een weelde aan bloemen en groen. Alles groeit zo mooi. Elke dag genieten van een rijkdom aan kleur, geur en leven, zalig!
Al die regen doet me zeer verlangen naar warmte en de vitamines van de zon. Nog even en dan mag ik weer naar mijn favoriete Italië.

In dit 100ste blog schrijf ik mijn tuinweetjes over muggen en daarna over een uniek automatisch watergeefsysteem voor plantenpotten, heel handig tijdens vakanties of afwezigheid en ideaal voor plantenpotten in een kas, op een balkon of een dakterras.

Planten die op een natuurlijke manier muggen weren

 • Plant geurende kruidenplanten zoals rozemarijn, salvia, lavendel (ook als olie op de huid), citroenmelisse en pepermunt (in pot planten want ze woekeren en zaaien uit) dicht bij jouw terras of zithoek. Verkruimel de blaadjes in je handen en wrijf ermee over je armen en benen, zo komen de olie en de geur vrij en houd je muggen op afstand.
 • Knoflook is een prachtige plant en werkt ook als je het eet. De stof komt immers vrij via de huid en daar houden muggen niet van.
 • Basilicum bevat een giftige stof voor muggenlarven.
 • Kattenkruid is geliefd bij katten en wordt gemeden door muggen.
 • Tuingeraniums verspreiden een sterke geur. Citroengeranium kun je in huis op de vensterbank zetten als kamerplant.
 • Zorg dat er geen stilstaand water of modderpoeltjes dicht bij jouw terras zijn. De muggen leggen daar hun eitjes in. Met warm en vochtig weer ontstaat er gemakkelijk een muggenplaag.
 • Trek vogels, egels en padden aan in jouw tuin. De insecten en muggenlarven zijn geweldig eiwitrijk voedsel voor jonge vogels.

Eenvoudig automatisch watergeefsyteem voor plantenpotten

Voor mijn kas heb ik een prachtig watergeefsysteem ontworpen dat werkt op de regenton. In mijn kas blijven altijd een aantal planten staan die wel water nodig hebben en liever niet in de regen staan, zoals Lantana en Oleander. Al speurend op internet kwam ik diverse schakelklokken tegen. Dure oplossingen die alleen werken op de waterdruk van een kraan en dat was niet wat ik zocht. Ik wil niet het risico lopen dat de kraan blijft stromen wanneer ik er niet bij ben en er onverhoopt een storing is of iets in het systeem kapot gaat.

watersysteem-MV-Tuincoach-kas-regentonDit voorjaar kocht ik in Italië een mechanische klok die weinig waterdruk nodig heeft, eenvoudig analoog bedienbaar is, uitgebreid programmeerbaar is in tijd en frequentie en kleine hoeveelheden water per keer kan doorlaten. Ik wil immers niet dat mijn regenton in een mum van tijd leeg is.

Thuisgekomen is het even puzzelen op de koppeling met de regenton en ja, het werkt fantastisch. Ik was erg benieuwd of de waterdruk van de regenton voldoende zou zijn. Ja hoor, super! Zeer tevreden over deze handige schakelklok (alleen in Italië te koop), gegarandeerd de beste die je kunt wensen. Het systeem werkt op twee AA-batterijen met een regenton, of een ander waterreservoir zoals een jerrycan, mits hoger geplaatst dan de plantenpotten. Ik beveel je deze opstelling van harte aan!

watersysteem-MVtekeningtekst2

Bekijk de mogelijkheden in het schema.

Misschien is dit precies wat jij ook zoekt als oplossing voor het regelmatig watergeven van planten in je tuin of kas. Het systeem is ook uitstekend binnenshuis, op een balkon of een dakterras te gebruiken.

onderdelenwatersysteemMVIk breng graag zo’n uniek watergeefsysteem voor je mee en bied je deze 3 varianten aan:

 1. de mechanische waterklok (c) met een waterdief (f) voor directe koppeling aan regenton of kraantje van jerrycan incl. 10 drip-waterslangetjes € 64,50 – bestel no.1
 2. een compleet watergeefsysteem (a-b-c-d-f) incl. 2x 10 drip-waterslangetjes € 109,50 – bestel no.2
 3. een compleet watergeefsysteem (b-c-d-e-f) incl. 4x 10 drip-waterslangetjes € 132,00 – bestel no.3

Bestellen is mogelijk tot uiterlijk 20 augustus a.s.!
Je kunt jouw bestelling afhalen in de Sfeertuin in Elburg op 16-17-18 september of op afspraak. Je ontvangt een uitgebreide mondelinge en schriftelijke instructie voor het snel en gemakkelijk realiseren van de juiste opstelling. Vragen kun je stellen in het commentaarveld onder deze publicatie.

Feest omdat jij Tuincoach Blog leest!

Dank je wel voor jouw bezoek aan Tuincoach Blog. Ik vind het zo fijn dat jij dit leest en er zoveel lezers zijn. Tuincoach Blog biedt praktische en soms uitdagende informatie over tuingerelateerde onderwerpen en wordt enorm goed gevonden door allerlei zoekmachines.

En om je nog beter te informeren en te blijven inspireren hoor ik graag waarover je meer zou willen weten. Geef aan waar jij belangstelling voor hebt, dan zal ik erover schrijven!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Kruidentuin, Planten en bloemen, Tuinweetjes, Vogels in de tuin, Water in de tuin, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 100 x Tuincoach Blog: Waterfeest in de tuin

 1. Pingback: 24 verrassingen voor jouw buren op burendag | Tuincoach Blog

 2. Pingback: Zomerdip en vlindertelling | TuinHarmonie.nl

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.