VIP tuinweetjes #1 Trots op jouw tuin

haans-rainbow-collectie_stoelenVoel jij je VIP in jouw tuin?
Jij bent belangrijk, jouw tuin is belangrijk!
Maak prioriteit van jouw tuin en beleef meer tuinplezier.

 1. Ontspanning: Heb je een plek in de tuin waar jij lekker kunt zitten, werken of je even helemaal terugtrekken en ontspannen? Dat is tenslotte de grootste waarde van jouw tuin. Lekker buiten genieten van de eerste of laatste zonnestralen, kruiden plukken om een heerlijke gezonde maaltijd te bereiden, even met je handen in de aarde om bloembollen te planten, voor het raam met een kop thee naar de vogels kijken. Daar wordt je blij en ontspannen van, toch?
 2. Harmonie en energie: De natuur in jouw tuin laat elke dag iets anders zien, de wisseling van de seizoenen zie je terug in de kleuren, de vormen en wat er op dat moment groeit en bloeit. Hoe meer leven je toevoegt met planten, hoe levendiger jouw tuin wordt en hoe meer inspiratie je ervaart. Harmonie is dynamisch. Schrik niet van onverwachte niet zo mooi ogende momenten, die horen er gewoon bij. Evenwicht herstelt zich. Het komt altijd weer goed. Kies wel de juiste planten voor de juiste plek in jouw tuin. De natuur doet de rest. Alles is energie! Hulp nodig? Lees en vraag!
 3. Sfeertuin: Ervaar jij de dynamiek in jouw tuin? Vogels, bessen, bloemen, herfstkleur en nog veel meer factoren bepalen of jij sfeer in jouw tuin beleeft. Ga ervoor! Ontdek wat bij jou en jouw tuin past, lees over tuinen en planten, pas het toe in jouw tuin en experimenteer. Die rijke ervaring gun ik jou. Tuinieren is een proces van geduld en brengt je in contact met de stilte en innerlijke kracht van de natuur en met jezelf!
 4. Kleur met bloemen: Bloeiende vaste planten bieden veel voordelen t.o.v. eenjarige zomerbloeiers. Je hoeft immers maar 1 keer te planten om elk jaar weer opnieuw het prachtige blad en de bloemen te zien. Welke kleuren maken jou vrolijk en blij? Combineer meerdere planten en kleine heesters tot een seizoensrijk geheel. Kies een mix van vaste planten, bloembollen, siergrassen, heesters en als er ruimte is een boom en klimplanten. Je kunt ook een border bestellen in jouw kleur en stijl. Zo neem ik je al het zoekwerk en de keuzestress uit handen en componeer met mijn favoriete planten jouw langbloeiende en jaarlijks mooier wordende tuinborder. Ideaal voor een snel en kundig resultaat in jouw tuin.
 5. Onderhoud: Een groene tuin is veel minder werk dan een betegelde tuin en bovendien gezonder voor onze leefomgeving. Waarom?
  1. Het water kan in een beplante tuin gemakkelijker wegzakken in de bodem.
  2. In een volgroeide gemengde plantenborder is geen ruimte voor onkruid.
  3. Op bestrating ontstaat in de winter snel een mostapijt en in de zomer groeit er gras in de kieren. Lees de Tuincoach tips hoe tuinhout en tegels schoon te houden.
  4. Planten zorgen voor zuurstof en schone lucht.
  5. Planten voegen kleur, sfeer en leven toe.
  6. Met de juiste beplanting kun je met een uurtje per week tuinieren heel veel bereiken.
  7. Met het juiste tuingereedschap wordt de klus een fluitje van een cent en kun je jouw tuinhobby een leuke oppepper geven.

Missie van Tuincoach Blog
Als enthousiaste tuinliefhebber, tuincoach en Feng Shui professional sta ik klaar voor jouw vragen, wil ik je inspireren en geef ik je met plezier advies over onderhoud, beplanting, sfeer en aanvullingen voor jouw tuin. Nieuwe publicaties ontvang je door je op Tuincoach Blog aan te melden met je e-mail-adres en dit blog te volgen.
Je kunt je ook inschrijven voor TuinInspiratieMail via Planteentuin.nl. Ontvang dan gratis het 7 stappen Tuinstappenplan en blijf via e-mail optimaal op de hoogte van nieuwe publicaties op zowel Tuincoach Blog als TuinHarmonie.nl.

Citaat van een gelukkige tuinier:
“Vanaf het vroege voorjaar zijn we veel buiten bezig. Planten poten, verzetten, beetje snoeien, heggen knippen, maar ook onkruid wieden en vegen.” Feng Shui voorziet niet alleen in ontwerpregels, maar biedt ook een positieve levenshouding.
Ze vervolgt vrolijk:
“Als dan alles weer netjes is en ik wat bloemen pluk uit de tuin ben ik intens gelukkig. Deze regel las ik laatst van Mariëtte Verlaan, een echte feng shui tuin-deskundige: ‘Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt.’ Prachtig vind ik dat! Immers het gaat erom iets moois te maken met datgene wat bij jou past.”

Voel jij je VIP in jouw tuin? Plaats een reactie en inspireer andere lezers!
Met een zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan


PS

 • Advertenties onder deze pagina worden automatisch door WordPress getoond en niet door mij geplaatst. Abonnees van Tuincoach Blog en ingelogde gebruikers zien ze niet.
 • Banners en tekstverwijzingen van Partners van Tuincoach Blog in de rechterkolom beveel ik van harte aan. Klik erop als je iets nodig hebt voor jouw tuin. De bijdrage helpt mij om Tuincoach Blog te kunnen blijven schrijven.
 • Verras een tuinbezitter met mijn boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’. Een compleet tuinboek met stappenplan voor het ontwerpen, aanleggen, beplanten, onderhouden, ervaren en samen genieten van een sfeervolle persoonlijke tuin. Maak nog snel gebruik van de unieke Valentijnsdag-aanbieding. Ontvang het boek én een gratis mini-borderontwerp.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Buiten spelen, Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Natuur als inspiratiebron, Tuinweetjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.