De allerbeste én duurzaamste anti-slakken-remedie

Wat doe ik aan slakken?
Die vraag krijg ik herhaaldelijk tijdens de 20ste en (helaas) laatste Tuindagen van Landgoed Vollenhoven en opnieuw tijdens mijn workshop Tuinieren met Feng Shui. Het regent en dan is het overal een waar slakkenfeest!
Als tuinier met een tuin vol grote groepen vaste planten, weelderig groen blad, bomen, heesters en een vijver, zeg ik altijd: “zorg voor veel groen, vogels, padden, leven in de tuin en doe er weinig aan. Hoe gezonder en diverser de groei van jouw tuinplanten, hoe minder insectenplagen“.

Toch ben ik dankbaar voor de gouden tip van een deelneemster aan de eerste zomer-workshop Tuinieren met Feng Shui. Zij is lid van een hosta-vereniging en gebruikt dit eenvoudig zelf te bereiden anti-slakken-middel. Fantastisch!

Recept voor anti-slakken-knoflook-extract

  • kneus en plet 2 hele bollen knoflook met schil en al
  • doe ze in een pan met 1 liter water en kook 10 min.
  • laat het mengsel afkoelen
  • zeef het mengsel en bewaar het knoflook-extract in een fles die je kunt afsluiten
  • gebruik 1 eetlepel van het knoflook-extract per liter water en sproei dit om de 2 weken over de hosta-planten
  • na enige weken lusten de slakken jouw hosta’s niet meer!

Hosta’s die weinig last hebben van slakken
Bij deze hosta’s heb je minder last van slakken. Ze hebben taai en grijzig blad. Kennelijk zijn ze daardoor toch iets minder aantrekkelijk voor slakken om aan te knabbelen.

  • Hosta sieboldiana ‘Elegans’
  • Hosta tardiana ‘Halcyon’
  • Hosta ‘Touch of class’

Heb je veel planten in potten staan?
Til de potten dan eens op en haal de slakkeneieren eronder weg.  Slakkeneieren zijn ongeveer een centimeter groot, doorzichtig en rond. Vooral na de winter zul je er veel vinden.

Slakken vangen en verplaatsen schijnt weinig zin te hebben. Ze vinden de weg terug naar jouw tuin. Houd je tuin levendig en gezond!

Zomer-workshop 2017
Kom kennismaken met Feng Shui en Nine Star Ki voor jouw tuin en leven.
De workshop Tuinieren met Feng Shui, aandacht voor natuurlijke energie in jouw tuin- en leefomgeving wordt gegeven door Mariëtte Verlaan elke dinsdag of woensdag in de maanden juli en augustus. Opgeven via TuinHarmonie.nl. Welkom!

Mariëtte Verlaan is auteur van het boek “Harmonie in jouw tuin met Feng Shui. Ervaar plezier, inspiratie en energie” en schrijft en blogt op TuinHarmonie.nl en Tuincoach Blog.
Zij is ontwerper van sfeervolle, bloemrijke tuinen in harmonie met de tuingebruikers en heeft ‘oog en oor’ voor mensen, natuur, landschap en leefomgeving. Planten laten jou en jouw omgeving ademen, groeien uitbundig en zorgen voor plezier, inspiratie en energie.

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinweetjes, Vaste planten, Vogels in de tuin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De allerbeste én duurzaamste anti-slakken-remedie

  1. Pingback: Samenwerken met de natuur #4: In wel en wee samenleven met insecten | TuinHarmonie.nl

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.