Maak jij van jouw tuin een zomer-woonkamer?

groene tuin, tuinborder, feng shui tuin, plantenborder, kleur, tuinontwerp, feng shui, tuinharmonie,Buiten, buiten, buiten, naar buiten!” want het is mooi weer. In Nederland en België moet je de zonnige momenten pakken, goed voor lichaam en geest.
Ja, nu is het ff niet zo heerlijk zonnig en warm. Deze plensbuien zijn in veel tuinen, bossen, parken en op kwekerijen zeer welkom. Regen is voor een groene omgeving en groene tuin onmisbaar. Ik ben heel blij en dankbaar dat het even met bakken uit de hemel stroomt en straks weer zonnig wordt. Lekker, een fris gezond en groeizaam bad voor alle planten en bodemleven! Alles snakt naar water. Van teveel regen heb je in een groene tuin weinig last. Daarover schrijf ik een volgende keer weer op Tuincoach Blog.

Een zomer-woonkamer in jouw tuin

Buiten zitten kan altijd onder een veranda, de ideale plek voor een zomer-woonkamer. Dat hoeft je beslist niet te weerhouden om gewoon buiten in de open lucht een gezellig terras of dakterras te maken. Qua inrichting heb je volop keuze in bankstellen, tuintafels, loungestoelen, hangmatten, kleurige kussens, tafelkleden en prachtige bloempotten. Echt smullen als je weer nieuwe keuzes mag maken. Er is zoveel duurzaam en sfeervol aanbod in allerlei prijscategorieën. Een zomer-woonkamer is trendy en comfortabel en bestaat niet meer uit de standaard standenstoelen en een teakhouten tafel.

In jouw tuin en op jouw dakterras kun je heerlijk variëren. Voor een mooie tuinbank is altijd wel een goede plek te vinden die je kunt aankleden met lichtgewicht bloembakken en levendig groen. Ik adviseer je graag met de beplanting waarin het werkelijk lukt om op 1 m² een aantrekkelijke Feng Shui sfeertuin te maken. Goede energie, plezier en inspiratie. Daar gaat het om!

Hoe creëer jij ruimte voor jouw zomer-woonkamer?

  1. Bepaal een gunstige plek in de tuin.
  2. Meet de ruimte op die je nodig hebt voor de tuinmeubelen die jij wilt plaatsen.
  3. Maak zo mogelijk meerdere ruimten in de tuin zodat je op verschillende plekken kunt eten, zitten en werken.
  4. Kies een stabiele ondergrond in een lichte kleur, bijvoorbeeld tegels, klinkers of dolomiet. Let op: als grijze tegels nat worden, zijn ze zwart en dat geeft in een belangrijk deel van het jaar een sombere uitstraling.
  5. Houd rekening met plensbuien. Zorg voor afschot om het water de juiste kant op te laten stromen en bloeiende planten die rondom jouw terras en veranda jouw plek opvrolijken.
  6. Bepaal de sfeer van de planten en kies een plantenborder met een weelderige biodiversiteit die jou/jullie inspireert in vorm, geur en kleur.
  7. Zorg voor beschutting van een muur of plaats een haag.
  8. Kies een passende boom die verkoelende schaduw geeft en in elk seizoen een sieraad is in jouw tuin.
  9. Geniet van het buiten leven samen met jouw geliefden in jouw tuin of op jouw dakterras. Lees meer tuinweetjes over hoe je jouw terras inricht, over maten, vormgeving en tuininrichting.

 

Auteur: Mariëtte Verlaan
Publicatie voor vdGarde, partner van Tuincoach Blog

Wil jij partner van Tuincoach Blog worden? Lees meer of
meld je aan en ontvang direct de voordelen en voorwaarden.
Een publicatie laat jouw bedrijf groeien. Welkom!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinharmonie, Tuinvormgeving, Tuinweetjes, Water in de tuin, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.