Jouw garage als opslag of als extra woonruimte?

mariette verlaan, feng shui tuin, tuinharmonieHeb je al eens overwogen om jouw garage om te toveren tot een werkruimte of tuinkamer?
Wil je toch nog ruimte houden voor opslag of fietsen?
Er zijn zoveel mogelijkheden, zelfs met behoud van de garagedeur. Je kunt kiezen uit openslaande deuren, alleen een loopdeur, een combinatie bedenken met ramen, een sectionaaldeur, een roldeur of een zijwaartse deur.

Extra woonruimte
Een garage biedt een mooie ruimte om meer mee te doen dan de auto stallen. Ik denk zelfs dat een auto beter af is onder een carport. De auto staat lekker in de schaduw, beschut tegen zon en regen en gedeeltelijk vorstvrij.  Hij droogt veel gemakkelijker, blijft schoner en roest minder doordat de wind rondom vrij spel heeft. Alleen maar voordelen en dat geeft jou de kans om een heerlijke woon-, werk- of praktijkruimte te creëren. Lees wat ik al eens voor een praktijkhouders mocht doen voor interieur en exterieur in Groen, de kleur van energie en vernieuwing.

Naast het huis gelegen biedt de garage een mooie plek met uitzicht op de tuin. Ideaal voor een heerlijke tuinkamer of extra woonruimte. Mijn tandarts heeft zo een prachtige eigen praktijk met behandelkamer, administratieve ruimte, wachtkamer en toilet gecreëerd. De ingang kun je heel aantrekkelijk en rolstoelvriendelijk vormgeven en aan de achterkant is er de tuin die een ontspannende groene en rustgevende aanblik geeft aan jou en jouw cliënten.

Een royale groene ingang
Kies voor de inrichting van de voortuin en ingang bijvoorbeeld verhoogde bloemenborders langs een slingerend pad. Het pad veeg je door de hogere rand gemakkelijk aan en de bloembakken of plantenborders zijn door hun hoogte extra gemakkelijk te onderhouden. Bij de praktijkruimte van een huisarts, tandarts of zorgprofessional is het integreren van een goede plek voor het parkeren van fietsen belangrijk.

Een praktijk die orde uitstraalt en een praktijkhouder die oog heeft voor de gezondheids- en welzijnsaspecten van een groene leefomgeving heeft bij zijn clientèle een streepje voor. De aanwezigheid van groen heeft een kalmerende werking en bevordert sociaal gedrag. Je loopt liever langs een lichtglooiend pad waarlangs vrolijke bloemen groeien dan over somber zwart betegeld straatwerk met een enkele strakke bloembak. Jouw cliënten lopen dan wellicht al wat minder gestresst jouw werkkamer binnen en maken een praatje met andere wachtenden. Uiteraard werkt die bloembak of tuinborder met de juiste beplanting erin ook als sfeerverhogende eye catcher.

Bloembakken of tuinborders
Als je buiten genoeg ruimte hebt, zie ik liever goed opgebouwde vaste plantenborders dan enkele los geplaatste bloembakken. Tuinborders kunnen veel gevarieerder beplant worden en vragen minder verzorging. Met bloeiende vaste planten, groenblijvende heesters en enkele siergrassen kun je een seizoensrijke beleving geven aan jouw voortuin en de ingang naar jouw praktijkruimte of tuinkamer heel aantrekkelijk maken. Bloembakken bieden meestal een beperkte groeiruimte, beperken de plantenkeuze en vragen meer aandacht, verzorging en regelmatig water geven.

Over dit onderwerp valt zoveel te vertellen. Graag raad ik je mijn boek aan. Je leest er meer over het maken van een goed tuinplan voor jouw tuinperceel met veel aandacht voor de groene inrichting en jouw persoonlijke situatie.
Harmonie in jouw tuin met Feng Shui biedt inzicht in de mogelijkheden en functie van verschillende plekken in jouw tuin, de tuinwensen, het ontwerpen, beplanten, inrichten en onderhouden van een bloeiende sfeervolle tuin.

Auteur: Mariëtte Verlaan
Publicatie voor Novadoor, partner van Tuincoach Blog

Wil jij partner van Tuincoach Blog worden? Lees meer of
meld je aan en ontvang direct de voordelen en voorwaarden.
Een publicatie laat jouw bedrijf groeien. Welkom!

 

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Kleur in de tuin, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinvormgeving, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.