Creatief met houten vlonders

vlondertuin, plantenborder, mariette verlaan, feng shui tuin, terras, vlonderterras, sfeertuinNu we ons meer en meer bewust worden van de gevolgen van wateroverlast door volledige bestrating in onze tuinen gaan we ook op zoek naar alternatieven die wel voldoende waterdoorlatend zijn. Creatieve oplossingen die in een duurzame tuin passen, die harmoniëren met de omgeving en waar je gemakkelijk een groene onderhoudsvrije tuin met plantenborders omheen legt.

In beeld komen dan bij mij o.a. de mogelijkheden met houten vlonders. Je kunt ze eenvoudig gebruiken om een terras, een brug of paden aan te leggen.
De volgende creatieve gedachten deel ik graag met jou:

  • Een verhoogd vlonderterras is mooi op een zonnige plek in een smalle langwerpige tuin. Het trekt je blik omhoog waardoor de tuin minder diep lijkt. Als je het vlonderterras bovendien aan de zijkant legt, lijkt de tuin vierkanter.
  • Laatst zag ik een mooi voorbeeld van een ronde vlonder over een brede watergang. De gebruikelijke toegang over het water leek daardoor veel ruimer. En je kunt op de wangen, boven de watergang waar je niet met de auto rijdt, mooie bloembakken met bloemen en planten zetten.
  • Houten vlonders zijn als brug of terras bij een vijver super mooi om te zien. Water en hout passen op een natuurlijke manier bij elkaar en bij een vijver geeft dat een ruimtelijk gevoel. In de ontwerpprincipes van Feng Shui versterken water en hout elkaar. Harmonie en passende combinaties bepalen de uitstraling, dat voel je!
  • Met vlonderplanken kun je paden en terrassen in een verschillend patroon leggen. Gebruik de lengterichting om de lengte te benadrukken of de breedte om de ruimte breder te laten lijken, ook diagonaal is mogelijk. Je hanteert dezelfde principes van ruimtewerking als bij een houten vloer in huis.
  • Overgangen tussen stenen paden en houten vlonders zijn gemakkelijk te maken. Daarmee kun je gedeelten in jouw tuin markeren of benadrukken en verschillende sferen in jouw tuin creëren.
  • Houten vlonders pas je het beste toe op zonnige plaatsen in jouw tuin, dan drogen ze sneller en zijn minder glad na een regenbui. Nieuw hout heeft daar weinig last van. Als je regelmatig veegt, voorkom je vuil en algengroei in de groeven en houd je jouw vlonders heel lang mooi.
  • Er zijn houten vlonders in diverse houtsoorten te koop en ook composiet is een mogelijkheid. Heb je vragen? Neem contact op met de specialist, die je over de voor- en nadelen kan vertellen.

vlondertuin, plantenborder, mariette verlaan, feng shui tuin, vijver,Begin met een gedegen en passend sfeervol tuinplan voordat je jouw tuin verandert of helemaal op de schop gooit. Hergebruik van bestaande materialen en beplanting is zoveel beter voor het milieu en jouw portemonnee.

Hulp nodig?
Voor een bloemrijk tuin- of borderontwerp, brainstormsessie of tuincoaching kun je mij inschakelen. Samen bedenken we de beste oplossing voor jouw tuin of plantenborders en creëren we de sfeer en tuinbeleving die jij graag in jouw tuin ervaart.
Neem contact op via het formulier onderaan de pagina FAQ Feng Shui Tuin en stel jouw vraag. Ik help je met veel plezier op weg naar een tuin waar je de komende jaren met volle teugen van geniet. Dagelijks tuingeluk en tuinplezier in jouw sfeervolle tuin!

Auteur: Mariëtte Verlaan
Publicatie voor HomingXL, partner van Tuincoach Blog

Wil jij partner van Tuincoach Blog worden? Lees meer of
meld je aan en ontvang direct de voordelen en voorwaarden.
Een publicatie laat jouw bedrijf groeien. Welkom!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinharmonie, Tuinvormgeving, Tuinweetjes, Water in de tuin, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Creatief met houten vlonders

  1. Pingback: Een mooi terras met vlonderplanken | Tuincoach Blog

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.