Blokhut als tiny house in de tuin

blokhut, tuinhuis, tiiny house, tuinontwerp, feng shui tuin,Sommige dromen doen het goed. Wat denk je van een ‘tiny house’ in jouw tuin? Een blokhut in een speelse variant waar je gebruik van kunt maken als tuinhuis of extra werkruimte? In mijn tuin zou dat uitstekend passen. Zoals op de foto is zelfs een klein model blokhut voldoende om die heerlijke ruimte te bieden.

Dromen is het hebben van een visie op het door jou gewenste resultaat

 1. Wat heb je nodig en kun je functies combineren?
  Denk aan: opbergruimte, werkruimte, leefruimte of fitnessruimte.
 2. Hoeveel ruimte heb je in jouw tuin voor een blokhut?
  Wat is een geschikte plek en stijl?
 3. Waar wil je jouw tuinhuis hoofdzakelijk voor gebruiken?
 4. Hoe groot mag jouw ‘tiny house‘ zijn?
 5. Welke indeling van de ruimte past het beste in jouw tuin?
 6. Zijn er genoeg ramen en deuren voor een prettige lichtinval en toegankelijkheid?
 7. Welke ligging t.o.v. de zon heeft jouw tuinhuis?
 8. Wil je jouw blokhut ook in de winter als leefruimte gebruiken?
 9. Welke kleur ga je jouw tuinhuis geven?
 10. Welke bestrating en beplanting creëer je rondom?

Al deze vragen helpen je op weg om jouw droom te realiseren. Denk na over de functies van jouw blokhut en informeer naar de mogelijkheden. De blokhut-leverancier is in staat om jouw wensen toe te passen in diverse modellen. Oppervlakte, plaatsing van ramen en deuren, houtdikte, dakbekleding, wel of geen veranda zijn heel flexibel toe te passen in een blokhut. Met jouw visie voor de lange termijn breng je veel plezier en gebruiksgenot in jouw tuin. Ik kan je adviseren over de locatie en de inpassing in jouw tuin qua sfeer, paden, terrassen en beplanting. Dat is mijn expertise en doe ik graag.

Tuin met mogelijkheden

Ook in een kleine tuin zijn er volop mogelijkheden. Als ik naar mijn tuin kijk, zou er best een mooie blokhut inpassen. Omdat mijn tuin op het Noordwesten ligt, is een plek achterin de tuin geschikt. Toch moet ik dan ook rekening houden met waar ik graag in de zon zit. Achterin de tuin is immers ook de zonnigste plek van mijn tuin en de blokhut mag het buiten zitten niet belemmeren. Vooral in het voor- en najaar als de zon laag staat, is de ruimte om zonnestralen op te pikken beperkt.

Wil je iets aan jouw tuin veranderen? Of ben je net naar jouw huis met tuin verhuisd? Dan adviseer ik je om eerst eens te voelen wat de plek en omgeving je te bieden hebben. Ervaar wat er al in de tuin aanwezig is en kijk hoe dat bij jou past. Ontdek waarom bepaalde plekken, structuren, kleuren en vormen gekozen zijn. Verander niet meteen alles! Dat is niet alleen duur maar ook zonde van de eventueel al aanwezige (volgroeide) beplanting zoals heesters en bomen. Die groeien immers langzaam en ‘nieuw’ is niet altijd beter! Bovendien kunnen er op dat moment onder de grond ‘onzichtbare tuinverrassingen’ aanwezig zijn in de vorm van bloeiende vaste planten en voorjaarsbloembollen.

Een tuin groeit en laat je de seizoenen ervaren. Met vaste planten, bloembollen en siergrassen kun je de sfeer van een tuin positief beïnvloeden. Je voegt kleur, vorm en beweging toe. Inspiratie in jouw tuin. De perfecte plek om even te genieten van groen, natuur en rust.

Pak een stoel en ga eens op verschillende plekken in jouw tuin zitten. Waar zit je het liefst? Wat voelt goed? Waar wil je werkelijk iets veranderen? Maak altijd een tuinontwerp of tuinplan zodat je jouw tuin in stappen en fasen kunt realiseren. Dat lijkt omslachtig en veel werk maar scheelt je beslist veel werk en geld. Een goed tuinontwerp met beplantingsplan verdient zich eenvoudig terug. Denk duurzaam, in kleur, stijl en groen!

Auteur: Mariëtte Verlaan
Publicatie voor Blokhutwereld, partner van Tuincoach Blog

Vind je het inspirerend om nieuwe publicaties te lezen?
Meld je aan voor de maandelijkse TuinInspiratieMail en ontvang
het gratis tuin-ontwerp-stappenplan.

Wil je partner van Tuincoach Blog worden? Lees de pagina voor partners of
meld je aan en ontvang direct de voordelen en voorwaarden.
Een publicatie laat jouw bedrijf groeien. Welkom!


Meer lezen: 12 nieuwe boeken over tuinen en tuinieren

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinvormgeving, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.