Jouw tegeltuin op de schop

Geweldig, deze klant die na een verhuizing opnieuw een tuinontwerp van mij wil. Dat is een groot compliment en zo leuk om te doen. Je kent elkaar een beetje en voelt elkaar aan. Je hebt al eens de tuin mogen vormgeven en die tuin is helemaal in de smaak gevallen! Voor beide partijen is zo’n samenwerking zeker voor herhaling vatbaar.
We hebben er beiden veel zin in! En het wordt creatief en goed!

Jouw tegeltuin wordt een bloementuin!

In dit geval heb ik voor deze klant (in 2013) een totaal bestrate achtertuin met eenvoudige ingrepen omgetoverd tot een sfeervolle en leefbare groene buitenruimte. Nu mag ik dat weer doen. Het doet me plezier om met de beschikbare ruimte en inrichting iets nieuws te laten ontstaan dat groen en bloemrijk is. Een échte tuin creëren met een spontane vrolijke vormgeving en een nieuwe laag van veel vaste planten, hergebruik van bestaande heesters en haagplanten en meer kleur, geur en tuinplezier.

Meestal richt ik me niet op vervanging van de bestrating. Aanpassen, reorganisatie of hergebruik is heel vaak mogelijk, ook al gaat het om simpele verweerde stoeptegels.  Zo jammer wanneer er teveel budget verspild wordt aan harde materialen waardoor er voor al het levende buitenleven in de tuin minder overblijft. De beplanting en zichtlijnen spelen de hoofdrol, die moeten logisch zijn en kloppen met de plek. Dan ga je de tuin als een prettig en harmonieus geheel ervaren.

Tuinontwerp en realisatie van borders in de bestaande bestrating in 2013.

Tuinbeleving en leven in een groene tuin

Gelukkig heeft deze klant al de ervaring dat zo’n levendige bloemrijke groene tuin fijn is om in te zijn, goed groeit en dat het onderhoud ‘te doen‘ is. De inspiratie en energie, die de nieuwe tuin geeft, is waar het om draait en daar mag ik weer enthousiast mijn ideeën op loslaten en bij aansluiten. Het is een heel verschil of je naar een saaie sombere betegelde buitenruimte kijkt of naar een groene tuin waar van alles te zien en te beleven is, elke dag en in elk seizoen!

In een bestrate tuin zie je weinig vogels en is er überhaupt weinig leven en kleur. Dat mis je en draagt niet bij aan een prettige sfeer of een zonnig energieniveau. Ik word er depressief van en denk dat dat voor anderen ook zo is. Misschien ben jij daar ook gevoelig voor en ben je je dat minder bewust. Groen maakt gelukkig en is gezonder om in te leven. Durf jij die verandering in jouw tegeltuin aan?

Jouw tuin omvormen tot buiten-leef-plek die elke dag plezier geeft

Mijn klant heeft een ruime standaard achtertuin bij een heerlijke woning die ze huurt. Ik ben blij dat ze zich deze verandering gunt vrijwel direct nadat ze hier is komen wonen. Ze zal er de komende jaren zoveel plezier aan beleven en dat spreekt ze ook uit. We maken samen een schets, lopen een paar keer naar buiten en beelden samen uit hoe het gaat worden. Dan kan ik aan de slag om het tuinontwerp en beplantingsplan te bedenken en uit te werken. Zij mag ondertussen al in haar omgeving gaan navragen wie er zin heeft om haar bij de tuinaanleg te helpen.

De aanleg van de nieuwe tuin in 2018 is bijna klaar! Nog niet alle beplanting staat. Er ontbreken nog heesters en vaste planten. De sfeer is er!

Met mijn tuinplan kun je heel goed zelf aan de slag of onderdelen uitbesteden. Alle details en handigheidjes staan er in en de uitgebreide plantenlijst is volledig met aantallen en bijzonderheden voor onderhoud en snoeien. You can’t buy happiness but you can grow plants and that’s pretty much the same thing!

Zelf doen of samen met vrienden geeft heel veel voldoening en stimuleert jouw gevoel bij jouw tuin en de planten die er gaan groeien. Dat juich ik toe. Jij bent degene die in jouw tuin zal zitten, eten, genieten en leven en er het onkruid tussen de planten vandaan haalt. Door het zelf te doen, wordt het zoveel aantrekkelijker en leuker.
Je hoeft echt geen groene vingers te hebben. Ook jij kunt tuinieren als je maar begint! Tuinieren is buiten spelen voor volwassenen. Zó goed voor je! De tuin is jouw trots en brengt jou plezier, inspiratie en energie.

Waarom nu?

Het najaar is de beste tijd om tuinplannen te maken. Je hebt een heerlijke zomer achter de rug en weet nog goed wat je mooi vindt en wat je graag buiten wilt ervaren.
Bovendien is het de beste tijd om bomen en hagen te planten omdat die nu met kale wortel worden aangeboden, veel voordeliger zijn en beter aanslaan.
Ook kunnen de meeste vaste planten nog geplant worden zolang het niet vriest. Het voordeel daarvan is dat zij geplant worden in warme aarde en nog wortelen voordat het echt winter wordt, van nature voldoende water krijgen en in de lente een vliegende start maken.
Een aanvraag voor een tuinontwerp in mei/juni is dus eigenlijk te laat. Vaak zit je dan met vakantieplannen in je hoofd. De nieuwe tuin heeft wat extra aandacht nodig en in droge periodes moet je de nieuwe beplanting regelmatig water geven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dat tuinplan niet alvast klaar kunt hebben liggen voor aanplant als je weer terug bent van vakantie. Altijd doen!

Tuinrenovatie

Juist met een geheel betegelde tuin of een tuin die aan renovatie toe is, zoals een tuin waar bijna alleen heesters groeien en die daardoor een ouderwetse uitstraling heeft, is het een uitdaging om samen iets aan de kleur, beplanting en vormgeving te doen. Zie jij dat zitten? Denk je erover na of weet je het nog niet? Maak gebruik van mijn luisterend oor voor jouw tuinwensen, van mijn kennis van planten en van mijn gevoel voor een fijne tuin waar in alle seizoenen iets te beleven valt. Dan creëren we samen jouw bloemrijke sfeertuin.


Speciale online aanbieding
geldig tot 31 september 2018

Stap 1: Tuinconsult (of online consult) om jouw tuinwensen en de mogelijkheden in jouw tuin te bespreken voor € 147,- plus reisvergoeding (reistijd en -kosten) incl. gratis mondeling Feng Shui advies over kleuren, vormen en materialen.
Ik bied je graag een online tuinconsult en ontwerp aan. Dat bespaart ons beiden reistijd en -kosten. We werken samen via e-mail (en liefst ook Skype) om ideeën uit te wisselen. Je mailt foto’s en de nodige informatie over jouw tuin en tuinwensen waarmee ik aan de slag kan om jouw droomtuin te ontwerpen.

Stap 2: Uitwerken van jouw Tuinontwerp met beplantingsplan voor een achtertuin tot 60 m² voor € 470,- plus eventueel reisvergoeding voor het tweede bezoek plus een tuinconsult waarbij we het plan helemaal doorspreken. De kosten voor reisvergoeding en dit tuinconsult vervallen als het volledige tuinplan, bestaande uit ontwerp, beplantingsplan en tuinadvies, wordt gemaild.

Stap 3: Tijdens onze gesprekken (en via e-mail) ontvang je veel extra informatie over jouw tuin, de beplanting en hoe je jouw tuin vormgeeft en aanlegt. Die één op één aandacht maakt het beeldend en duidelijk wat er in jouw tuin mogelijk is, hoe het eruit gaat zien en waar je op let tijdens de aanleg en het onderhoud.

Jouw heerlijke tuin is nu binnen handbereik! De investering voor het ontwerpen van  jouw online tuinproject tot 60m² is € 617,-  Ervaar plezier, inspiratie en energie!

Ik ontvang jouw aanvraag graag via dit contactformulier op TuinHarmonie.nl.
Hier kun je ook een aanvraag doen als jouw tuin groter is dan 60 m². Welkom!


Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Buiten spelen, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Planten en bloemen, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinharmonie, Tuinvormgeving, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Jouw tegeltuin op de schop

  1. Pingback: Zoek de schaduw op onder een nieuwe tuinparasol | Tuincoach Blog

  2. Pingback: Tover jouw saaie tegeltuin eenvoudig om tot mooie moestuin | Tuincoach Blog

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.