7 ‘nieuwetijds’ boeken over moeiteloos tuinonderhoud en smaakvol tuinplezier

Tuinieren op strobalen ~ Joel Karsten

Waarom tuinieren op strobalen?
– Hoge opbrengst
– Nooit onkruid wieden
– Geen grond nodig
– Het groeiseizoen met weken verlengen
– Kan naar wens 100% biologisch
– Kan overal, zelfs op een balkon of oprit

Een duidelijke handleiding met fantastische ideeën!
Paperback: Tuinieren op strobalen


No Dig Organic Home & Garden ~ Charles Dowding and Stephanie Hafferty

No dig organic gardening saves time and work. It requires an annual dressing of compost to help accelerate the improvement in soil structure and leads to higher fertility and less weeds. The experts explain how to set up a no dig garden. They describe how to: Make compost, enrich soil, harvest and prepare food and make natural beauty and cleaning products and garden preparations. These approaches work as well in small spaces as in large gardens.
No Dig Organic Home & Garden


De moestuin van Michelle Obama

In dit boek lees je de enthousiaste verhalen van haar manier van tuinieren en de succesvolle projecten die hieruit zijn voortgekomen.
De moestuin van Michelle Obama geeft je volop inspiratie voor een heerlijke, eerlijke moestuin!

Wil je gemakkelijk starten met jouw mooie moestuin? Bestel dan ook een mooie moestuin zadenpakket op Tuinverrassing.nl.
Ontwerp en zadenpakket bieden je een fantastische zomer vol geur en kleur en smaak.


De smaak van bloemen ~ Julia Voskuil

Als fan van de boeken van tuinjournalist Julia Voskuil mag De smaak van bloemen zeker niet ontbreken. Een boek vol passie!
Julia laat zien hoe je bloemen verwerkt in allerlei gerechten: als garnering en uiteraard voor de smaak. Ze stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. Met ruim 40 plantbeschrijvingen, praktische seizoensinfo, interviews en recepten, een heerlijk tuinboek.


Permacultuur in je moestuin ~ Christopher Shein

Het eerste permacultuur moestuinboek dat geschikt is voor het Nederlandse klimaat.
Een praktisch stap voor stap tuinboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers. Permacultuur in je moestuin wijst je de weg naar een veerkrachtige samenhang van fruit, groente en kruiden in je tuin: Hoe je slimme combinaties van planten maakt die elkaar versterken, hoe je nuttige insecten naar je tuin lokt en hoe je de bodem in een gezonde balans brengt.


De eetbare tuin, lekker eten uit eigen tuin ~ Alys Fowler (bekend van het BBC-programma Gardener’s World)

Geniet van het goede gezonde leven en de natuur, zelfs in de stad!
Alys Fowler bekijkt in De eetbare tuin de traditionele manier van tuinieren en het verbouwen van je eigen groente. Op een vindingrijke en eigen wijze geeft ze tips en tools om in een kleine ruimte – in een stadstuin, een balkon of dakterras, of zelfs in een eenvoudige bloembak – een prachtige, efficiënte en rijke tuin te creëren.


Boek Tuinharmonie Mariëtte Verlaan Feng Shui tuin

Harmonie in jouw tuin met Feng Shui, ervaar plezier, inspiratie en energie ~ Mariëtte Verlaan

Zelf een tuin ontwerpen en ontdekken hoe je Feng Shui op een natuurlijke, persoonlijke, gezonde en harmonieuze manier toepast in jouw tuin, dat lukt met dit boek! De heldere uitleg en stappenplannen, Westerse en Oosterse kennis en expertise van deze tuinprofessional in dit unieke boek geven je de benodigde  samenhang en praktische informatie voor ontwerp, aanleg, beplanting en onderhoud van jouw persoonlijke sfeertuin. Harmonie in jouw tuin met Feng Shui laat je genieten van een rijkbloeiende, kleurrijke en levendige tuin in elk seizoen.


Door boeken via de bovenstaande links te bestellen, draag je bij aan de instandhouding van Tuincoach Blog. Dank je wel, deze kleine vergoeding is zeer welkom. Ik wens je veel lees- en tuinplezier!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuincadeaus, Tuinweetjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.