Wat je écht moet doen en ze je (nog) niet vertellen als je meedoet aan ‘Tegel eruit, Plant erin’!

Operatie Steenbreek is absoluut een geweldig initiatief. Bekijk de video als je nog onbekend bent met de impact en doelstelling van deze organisatie. Operatie Steenbreek wil graag iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen en brengt de negatieve gevolgen van verstening onder de aandacht.

Ik juich de activiteiten van harte toe en ben heel blij met elke activiteit die gericht is op tuinen die groen, levendig, kleurrijk en bloeiend zijn. Hoe meer, hoe liever! Natuurlijk word ik daar, met mijn passie voor mensen, planten en tuinen, heel blij van en jij ook als je het tenminste ‘goed’ doet. Je bent er nog niet met simpel Tegels eruit en planten erin! Je wilt genieten van een fraai en sfeervol resultaat in jouw tuin!

Wat moet je er écht voor doen? En dat is ook heel eenvoudig, hoor!
Lees hier de extra informatie die jouw actie ‘Tegel eruit, Plant erin‘ tot een succes maakt. Je wilt immers dat jouw tuin straks mooi is, weinig onderhoud geeft en de planten gemakkelijk en uitbundig groeien en bloeien.

  1. Voorbereiding: maak een tuinplan of laat een tuinontwerp maken. Dat kun je zelf in grote lijnen doen of een expert inschakelen die creatief en met kennis van zaken jouw tuinwensen realiseert.
  2. Tuinwensenlijst: wat wil je beleven in jouw tuin? voor wie is de tuin? wie gaat de tuin beheren?
  3. Status van de tuin: wat is de grondsoort? hoe is de zonpositie? hoe vochtig of droog is de bodem? welke waardevolle planten wil je kiezen? willen die planten wel groeien op de plek in jouw tuin waar je ze bedacht hebt? En hier zit de onmisbare informatie voor het succes van jouw tuin! Tegels liggen op een zandbed! Deze omstandigheden zijn voor de plant armzalig. Je moet iets doen…
  4. Plantenkeuze: planten hebben behoefte aan een goede bodem, aan zonlicht, aan een gunstige voedingsbalans en voldoende vocht. Bovendien hebben veel planten eigen specifieke behoeften, zoals een zure of een kalkrijke bodem, zon of juist schaduw, droog of nat. Verdiep je in de keuze voor jouw tuin of laat een beplantingsplan of borderontwerp maken door een plantenkenner. Deze kan je ook adviseren over het verbeteren van de bodem in jouw tuin.
  5. Bodemverbetering: oké, de tegels zijn eruit en je hebt ‘gratis’ nieuwe planten gekregen. Dat is heel leuk en aantrekkelijk. Zorg dat het voor de planten lukt om te overleven en te groeien. Dus: graaf het zandbed onder de tegels uit en breng goede tuinaarde aan! Die tuinaarde hoeft niet extra rijk te zijn aan voedingstoffen maar moet wel geschikt zijn voor een natuurlijk bodemleven en voldoende vocht vasthouden. Bij twijfel over de kwaliteit meng je een laag compost door de bovenlaag en plant je elke plant met een handvol Vivimus, bladmulch of een wortelversterker. Let op: een te rijke bemesting of een verkeerde bodemkeuze geeft slappe en slecht groeiende planten! Liever iets te schraal dan een verkeerde grondsoort.
  6. Verzorging en onderhoud: Planten hebben aandacht en verzorging nodig. Geef ze water direct na aanplant en in droge perioden. Lees erover hoe je de verschillende planten in jouw tuin verzorgt en wanneer je kunt snoeien, welke bloemen je kunt plukken, welke planten je kunt eten.
    Met het aanbod op Tuinverrassing.nl maak je snel een goede keuze voor een kleurrijke bloeiende border of een smaakvol mooie moestuin zadenpakket dat compleet met ontwerp en praktisch tuinadvies geleverd wordt.
  7. Genieten en geduld: neem de tijd om te genieten van wat er in jouw tuin groeit en bloeit. Ga er regelmatig voor zitten, ontspan, kijk, luister en ruik. Er leeft van alles in een groene tuin. Je zult vogels, vlinders en insecten ontdekken. Misschien niet direct maar wel als alles groter wordt. Met een diversiteit aan vaste planten, een paar grote heesters met bessen of een kleine boom, als daar ruimte voor is, en mooie bloeiende klimplanten lok je ze zeker. Ga voor tuinplezier in elk seizoen!

Meer lezen over de tuin en hoe je zelf een persoonlijke sfeertuin maakt?
Bestel het boek Harmonie in jouw tuin met Feng Shui. De stappenplannen en kennis helpen je bij het maken van de juiste keuzes voor jouw tuin. Met een ontwerpstrategie voor een heerlijke natuurlijke tuin die bij jou, jouw levensstijl en omgeving past. Beleef jouw voortuin en achtertuin als inspiratiebron, als leefruimte om te ontspannen en plezier te ervaren. Geniet van bloemen en planten, kleuren en vormen. Dat is toch immers wat je van jouw tuin verwacht! Kies bewust voor passende beplanting en materialen zodat ook de aanleg en het onderhoud gemakkelijk zijn. Serieus, een tuin vol ‘juiste planten op de juiste plek’ is weinig werk! Ervaar plezier, inspiratie en energie.


TuinInspiratieMail ontvangen? Meld je aan voor de TuinInspiratieMail zodat je elke maand de nieuwste publicaties van Tuincoach Blog en TuinHarmonie direct in jouw mailbox vindt. Bovendien krijg je, na bevestiging van jouw aanmelding, direct het handige ‘in 7 stappen klaar tuinplan‘.


Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Kleur in de tuin, Tuin, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuinweetjes, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.