Xylella, steeds grotere bedreiging voor plantenliefhebbers

Xylella heeft een enorm desastreus effect op vooral mediterrane planten, denk aan kruiden, wijngaarden, fruit- en olijfbomen. Op grote schaal bedreigt de Xylella-bacterie  de kwekerijen, boomteeltsector en handel in Europa en ver daar buiten. Steeds meer kruidenplanten, fruitbomen en heesters worden toegevoegd aan de lijst van waardplanten voor de gevreesde Xylella-bacterie. Update 11 van deze lijst lees je in Dossier Xylella.

In Dossier Xylella en in Samenwerken met de natuur leg ik uit wat de kenmerken van deze gevreesde plantenziekte zijn en welke plantensoorten vatbaar zijn en dus de ziekte zouden kunnen verspreiden. Erg belangrijke informatie voor kwekerijen en boomtelers maar zeker ook voor jou als reiziger, consument en plantenliefhebber.
We reizen graag en nemen dan wellicht een stek of plant mee naar huis. DOE DIT NIET. Laat je niet verleiden. Het is zo immens bedreigend voor de gezondheid van onze planten, heesters en bomen. Koop planten en zaden in eigen land! Help alsjeblieft mee om de ziekte niet verder te verspreiden.

Heb je mooie planten gezien in het buitenland? Vraag de naam en bestel ze thuis bij een goede kwekerij. Je kunt ook bij mij jouw lijst met plantenwensen doorgeven, dan bestel ik de planten graag voor jou en laat alles netjes thuisbezorgen. Gemakkelijk, zonder gesleep en veilig. Alleen nog zelf planten en genieten.

Kijk voor borderinspiratie op Tuinverrassing.nl en lees daar voortaan de nieuwste Tuincoach blogs. Ik wil zelf de regie houden over advertenties en banners die getoond worden en schrijft daarom over de praktische kant van tuinen, planten en tuinieren verder op Tuinverrassing.nl. Lees meer…

Let op! Meld je opnieuw aan zodat je de maandelijkse TuinInspiratieMail met nieuwe publicaties nog steeds in jouw mailbox ontvangt. Tuincoach Blog zal geen berichten meer verzenden. Lezers, volgers, partners en fans bedank ik met veel plezier voor het lezen van Tuincoach Blog en heet ik van harte welkom op Tuinverrassing.nl.

Op TuinHarmonie.nl kun je terecht voor mijn boek en blogs over de persoonlijke kant van leven in de tuin en tuinieren. Deze publicaties lees je ook via de TuinInspiratieMail. Die ene aanmelding levert je een waardevolle bron van informatie voor jouw tuin.

Tot ziens en een zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

Een mens is zo krachtig als een boom
als hij maar durft geloven in zijn eigen droom!

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Bomen, Heesters en hagen, Kruidentuin, Planten en bloemen, Tuinweetjes, Vaste planten en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.