Feng Shui voor de tuin

banner feng-shui-tuinFeng Shui voor de tuin heeft ongelofelijk veel boeiende aspecten. De theorie is behoorlijk complex en vraagt veel kennis van planten, materialen en vormgeving. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om een harmonieuze tuin te creëren en dat vraagt om passende keuzes. Lees mijn boek!

Wat is Feng Shui?
Feng Shui (spreek uit foeng sjwee) komt oorspronkelijk uit China. Het is de studie van energiestromen in onze leefomgeving en het effect daarvan op de mens. De Feng Shui-leer heeft tot doel om mens en omgeving zoveel mogelijk in harmonie met elkaar te brengen. Een harmonieus ingerichte leefomgeving leidt tot een evenwichtige stroming van energie, in de Feng Shui leer ‘Qi’ genoemd. Een goede Qi heeft een gunstige invloed op onze gezondheid, levenslust en welvaart.

Cosmic Trinity
In deze wereld hebben we te maken met drie soorten energie: Man Qi, Earth Qi en Heaven Qi. Samen vormen deze energiestromen de “ Cosmic Trinity” , de kosmische drie-eenheid.
De eerste energiestroom, de Man-Qi, gaat over de vitale energiestromen binnen mensen. Je kent het wel, als je lekker in je vel zit lacht iedereen naar je, terwijl iedereen onaardig doet als je zelf ook niet zo vrolijk bent. Man Qi zou je kunnen vertalen als persoonsenergie. Een manier om de Man Qi te versterken is door positief in het leven te staan en te denken en te handelen vanuit liefde en overvloed.
De tweede energiestroom heet de Earth-Qi. Deze energie heeft invloed op onze leefomgeving. De omgeving heeft vervolgens effect op de mens. Storingen in de omgeving kunnen (deels) opgelost worden met behulp van de technieken van Feng Shui. Door Feng Shui toe te passen wordt de omgeving in balans gebracht. Goede Feng Shui geeft daarmee een positieve impuls aan het leefklimaat. Het effect daarvan is bijvoorbeeld te merken aan een betere concentratie of minder slaapproblemen.
Waar je geen invloed op hebt is de Heaven-Qi, ook wel lotsbestemming genoemd. Het is een energie die oncontroleerbaar is voor mensen. “ Go with the flow” is dan ook het beste devies. Als je doet wat bij je past, leef je een prettig leven en ervaar je geluk en blijdschap.

Feng Shui voor mens en tuin
Ga naar www.feng-shui-tuin.nl en lees daar over de toepassing van Feng Shui voor jouw tuin. Alle tuin- en borderontwerpen zijn persoonlijk en harmonieus zodat je in alle seizoenen geïnspireerd bent door jouw boeiende en bloeiende tuin.

Feng Shui Tuinboek
Boekcover Tuinharmonie Mariëtte VerlaanHoera, op 5 februari 2015 verschijnt mijn eerste boek. Ik ben trots en blij dat ik met dit boek mijn enthousiasme voor inspirerende tuinen op grote schaal kan delen. Het boek biedt de liefhebbers van tuinen en planten een handreiking waarmee een persoonlijke sfeertuin vanuit de filosofie van Feng Shui vormgegeven kan worden.

Op www.tuinharmonie.nl lees je meer over het boek en de evenementen waar ik aanwezig ben.
Vanaf 9 februari start ik met mijn BoekToer 2015.
Wil je mij uitnodigen om het boek te presenteren of te signeren tijdens een evenement? Heb je een idee of suggestie?
Mail me via het contactformulier op de boekwebsite!

Nine Star Ki
Ontdek de persoonlijke invloed van Nine Star Ki op jouw tuin en jouw leven.

Create Destiny Inspirerend voor ondernemers
Vanuit Feng Shui en Nine Star Ki, ondernemerschap en mijn communicatie-achtergrond bied ik groeimogelijkheden en inspiratie voor ondernemers.
Ben jij een ondernemer met een klein bedrijf of zelfstandige professional die verder wil komen met pakkende teksten, nieuwsbrieven, social media en communicatie?
Ik help je graag.

Wanneer je weet hoe jij als ondernemer werkt, wat jouw drijfveren en valkuilen zijn en hoe je jouw talenten positief inzet, ligt jouw succes heel dichtbij. Met mijn kennis van communicatie, ondernemerschap en marketing kan ik je daar ‘op maat’ mee helpen.
Lees meer op www.create-destiny.com.

Vragen?
Vragen en reacties zijn van harte welkom. Schrijf ze hieronder en ik zal ze snel beantwoorden. Ik help je graag op weg en wens je veel plezier in jouw tuin.

Prezi Feng Shui Tuin

4 reacties op Feng Shui voor de tuin

  1. Hallo Mariette , geniet je al van je vakantie? Mooie blog! Succes en tot kijk. Sfeerrijke groet Angelique Nossent

  2. calendulaweb zegt:

    Wat origineel! Ik wist helemaal niet dat Feng Shui bestond in een tuin, zeer interessant!

  3. Pingback: 2010 in review | Tuincoach Blog

Fijn, dat je mijn blog leest. Een reactie waardeer ik zeer!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s