About Tuincoach

Bloemrijk tuin -en borderontwerp
Als enthousiast ontwerper van tuinen, borders, natuurrijk harmonieus landschap en weelderige groene leefomgevingen heb ik een passie voor bloeiende en boeiende vaste planten, duurzaamheid, creativiteit, communicatie, cultuurhistorie en holistische samenwerking in projecten. Ik schrijf dit blog om je te inspireren voor jouw tuin en landschapsprojecten in jouw woonomgeving. “Hoe rijker en groener onze leefomgeving, hoe gezonder en dynamischer onze samenleving zal zijn.”

Een ontwerp voor jouw sfeer in jouw tuin
Zodra je stappen wilt zetten om jouw tuin te veranderen of gedeeltelijk aan te passen, ben ik je graag van dienst. Het benaderen van tuinen vanuit de filosofie van Feng Shui, met energie, plezier en inspiratie als uitgangspunt, vind ik fantastisch! Ik ben er van overtuigd dat vanuit aandacht voor de bestaande omgeving en luisteren naar jouw wensen (en de wensen van mensen om jou heen) een waardevol tuin- en beplantingsplan ontstaat. De mogelijkheden van mijn tuinatelier lees je op Feng-Shui-tuin.nl.

Tuinplezier en tuinharmonie
life-is-a-garden-mv
Sfeervolle tuinen waarvan de tuinbezitters zeggen: “Ik word er blij van” en “Ik zie het al helemaal voor me, de tuin komt tot leven” is mijn missie met mijn tuinatelier. Dat is de oprechte bedoeling van Feng Shui en een bevestiging voor mij dat ik de juiste energie, sfeer en inspiratie toevoeg aan de uitstraling van deze tuinen.
Mijn werkgebied strekt zich uit van Gent tot Leeuwarden en van het Groene Hart tot het zuiden van Umbrië in Italië. Veel ruimte, zonneschijn en een vriendelijk glooiend landschap hebben mijn voorkeur en met die aandacht benader ik ook jouw buitenruimte en ontwerp.

Sfeertuin
De Sfeertuin in Elburg, die onder mijn “creatieve groene hand” steeds harmonieuzer en kleurrijker wordt, ervaar ik als “op een bijzondere manier in balans”. Het oorspronkelijke ontwerp had geen Feng Shui karakter. Door aanvullingen in de beplanting is er meer dynamiek gekomen in elk seizoen. De saaie en kale wintermaanden duren nu minder lang. Kijk op Bezoekmijntuin.nl op welke dagen je van harte welkom bent om de Sfeertuin te bezoeken. Wil jij hier wonen? Wij gaan deze sprankelende tuin en het ruime zonnige huis verruilen voor een prachtige plek in Umbrië!

Natuur, cultuur en landschap
Van 2010 tot en met 2016 ben ik als burgerlid van de Monumentencommissie in de gemeente Geertruidenberg betrokken geweest bij de cultuurhistorie en architectuur van gebouwen in nauwe relatie met de directe omgeving en het cultuurhistiorisch waardevolle omliggende landschap. De samenwerking met ervaren architecten, stedebouwkundigen en monumentdeskundigen werkte wonderwel met mij. Mijn kennis en inzichten werden zeer gewaardeerd bij het beoordelen van bestemmingsplannen, beeldkwaliteitsplannen, nieuwe projecten of renovaties en serieus meegewogen bij het gezamenlijke advies. Ik kon er de ‘sprinkhaan’ zijn die altijd vragen stelde en die als landschapsgoeroe haar zegje deed door regelmatig aandacht te vragen voor de inpassing van groen en het behoud van (monumentale) bomen. Met mijn inbreng streefde ik er naar de natuurbeleving in stad, dorp en wijk te versterken. Mijn uitgangspunt is, en blijft, de ‘plezierige’ samenhang van cultuurhistorisch waardevolle bebouwing met nieuwe (bouw)projecten én de gezondheid van mens, dier en natuur in de beschikbare leefruimte.

Nieuw tuinboek
boek-cover-schuin-Tuinharmonie-DEF-klSchrijven over tuinen en al het leven dat er zich beweegt, doe ik zó graag dat mijn eerste boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’ is verschenen. Mijn boek over de Tuinverrassing-borders is in voorbereiding.

Interesse en groene contacten
Ik ben een enthousiast deelnemer aan de planten-tuinierswebsite MijnTuin.org. Daarnaast ben ik lid van Velt en WildeWeelde, de vakgroep natuurrijke omgeving. Beide organisaties houden zich bezig met natuurrijke beplantingen en biodiversiteit in onze tuin- en leefomgeving.
Ik was zeer onder de indruk van de sfeer van ‘De Wilde Weelde Wereld‘, de met goud bekroonde tuin die de vereniging in 2012 op de Floriade aanlegde. Inmiddels is er een grote Wilde Weelde tuin aangelegd in de Tuinen van Appeltern en kon ik meedenken in de projecten ‘zorgtuin’ en ‘stadsborders’. Samen met collegae worden de plannen uitgevoerd en dragen we met plezier de visie op ecologisch tuinieren uit. “Een natuurrijke tuin of park in de buurt, daarvan profiteren mensen en allerlei dieren. De vakmensen van Wilde Weelde weten precies hoe je zo’n natuurrijke leefomgeving moet inrichten. Zij houden rekening met de soort planten, de bodem, water, het microklimaat en hergebruik van materialen.”

Waarom wil je Mariëtte uitnodigen om een tuin- of borderontwerp te maken?
Bekijk mijn Feng Shui Tuin -Prezi presentatie. Een tuinontwerp is een bijdrage aan jouw leven en geeft alle ingrediënten voor een voortreffelijk mini-landschap waarin je de dynamiek van de seizoenen beleeft. Ik help je graag om zo’n droomplek te realiseren. Beleef jouw tuin als een heerlijke plek om te ‘zijn’!

Tuinvisie
Go-confidentlyPiet Oudolf, Mien Ruys en Ton ter Linden waardeer ik zeer om hun inspirerende inzichten. Ik noem mijn bloemrijke visie op tuinen en borders “Traditional plus”. De vormgeving in mijn ontwerpen is gebaseerd op Feng Shui en de Engelse landschapsstijl. Ik hou van kleur en een levendige invulling in de tuin. In elke tuin of border horen eigentijdse combinaties van bloeiende vaste planten, groene besdragende heesters, statige siergrassen, een prachtige boom en voorjaarsbloeiende bloembollen. Die weelderige invulling van de buitenruimte garandeert genieten in alle seizoenen en hoort thuis in jouw tuin en leefomgeving. Ik creëer harmonie in jouw tuin en kan je veel vertellen over Feng Shui. Soms geef ik lezingen voor groepen. Kennismaken? Op de video zie je mij met een klant als Tuincoach in actie in haar tuin.

Missie
Als enthousiaste tuinliefhebber, tuincoach en Feng Shui professional sta ik klaar voor jouw vragen, wil ik je inspireren en geef ik je met plezier advies over onderhoud, beplanting, sfeer en aanvullingen voor jouw tuin. Nieuwe berichten ontvang je door je aan te melden met je e-mail-adres en dit blog te volgen. Inschrijven voor TuinInspiratieMail doe je op Planteentuin.nl. Je ontvangt dan gratis het 7 stappen Tuinstappenplan en blijft via e-mail optimaal op de hoogte van nieuwe publicaties en VIP tuinweetjes.

Kom langs en plaats een reactie op dit blog. Inspireer andere lezers! Dat waardeer ik zeer.

Citaat van een gelukkige tuinier:
“Vanaf het vroege voorjaar zijn we veel buiten bezig. Planten poten, verzetten, beetje snoeien, heggen knippen, maar ook onkruid wieden en vegen.” Feng Shui voorziet niet alleen in ontwerpregels, maar biedt ook een positieve levenshouding.
Roos vervolgt vrolijk: “Als dan alles weer netjes is en ik wat bloemen pluk uit de tuin ben ik intens gelukkig. Deze regel las ik laatst van Mariëtte Verlaan, een echte feng shui tuin deskundige: ‘Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt.’ Prachtig vind ik dat! Immers het gaat erom iets moois te maken met datgene wat bij jou past.”

Met een zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

View Mariëtte Verlaan's profile on LinkedIn 

© 2010-2017 Mariëtte Verlaan -Alle rechten voorbehouden-
Wil je teksten, afbeeldingen en/of foto’s elders publiceren? Laat dat dan even weten! Het doorplaatsen van publicaties is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming en uitsluitend met duidelijke vermelding van mijn naam, bronverwijzing en titel met werkende link naar mijn publicatie.

Een reactie op About Tuincoach

  1. Pingback: Ontdek jouw tuin! | Tuincoach Blog

Reacties zijn gesloten.