Bloeiende tuinen

Bloeiende vaste planten en siergrassenDe nieuwe trend is een tuin met bloeiende vaste planten. Voor de meeste tuinbezitters een onmogelijke opgave om zelf te maken. Eenjarige zomerplanten zien er bij aanschaf meteen fraai uit. Ze bloeien en je kunt gelijk de gewenste kleurcombinaties maken. Als je een vaste plant aanschaft dan is het vaak een potje met wat groene bladeren en meer niet. Datzelfde potje kan in de zomer uitgroeien tot een plant van wel twee meter. Dan is het in veel gevallen uiteraard ook een miskoop. Een goede plantenkeuze is dus wel belangrijk.

Wat is er nu zo mooi aan een tuin met vaste planten? Ze hebben vaak de fraaiste kleuren en mooiste bloemen. Ze bloeien niet overdreven lang, maar dat maakt ze juist zo aantrekkelijk.

Hoe moet je te werk gaan als je dit zelf zou willen doen? Ga veel zoeken in boeken waarin informatie staat over vaste planten. Daarna ga je een plantschema maken op papier waarin de onderlinge bloeitijden een rol spelen. Je wilt in een bloemperk met vaste planten een zo lang mogelijke doorbloei hebben in de zomerperiode. Dit vereist veel nadenkwerk voordat je tot het daadwerkelijk aanschaffen en inplanten van je bloemenborder kunt overgaan. Helaas besluiten de meeste mensen dan maar tot het planten van eenjarige zomerplantjes. Dat is veel gemakkelijker. Het kan ook anders.
Kies voor jouw tuin een kant en klare tuinborder op kleur bestaande uit vaste planten, een heester en siergras via www.tuinverrassing.nl en geniet van je tuin in elk seizoen!

Bron: www.goedenwel.nl/column/bloeiende-tuinen
Aanbevolen boek: Tuinplantenencyclopedie op kleur – Modeste Herwig

Tuinverrassing plantenborders

3 reacties op Bloeiende tuinen

  1. Michelle de Jong zegt:

    Ik hou erg veel van mooie bloeiende planten in mijn tuin, maar ik weet zelf nooit zo goed hoe ik moet beginnen daarmee. Ik ga zeker een kijkje nemen op de website die wordt genoemd onder in het artikel!

  2. Pingback: Tuinen, liefde, leven en sfeer | Tuincoach Blog

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.