Wilde Weelde Wereld

Wilde Weelde Wereld wint goud op de Floriade 2012

De Floriade is helaas afgelopen, maar wij zijn heel erg trots op onze tuin en onze eerste prijs! Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck heeft de tuin ontworpen. Hoveniersbedrijf Giel van der Palen en de Tuinen van Geerdink hebben de tuin aangelegd met hulp van andere leden van Wilde Weelde. En ook hebben talloze leden gedurende het afgelopen half jaar met heel veel liefde de tuin bemenst, vragen beantwoord en anderen geïnspireerd.

Persbericht 9 oktober 2012

De WildeWeeldeWereld-tuin ontvangt de eerste prijs voor Garden and Landscape Design op de Floriade. Deze prijs is de kroon op het werk van vakvereniging Wilde Weelde, hoveniersbedrijf Giel van der Palen, hoveniersbedrijf De Tuinen van Geerdink en ontwerper Jasper Helmantel van Cruijdt-hoeck zaden.
De prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke afsluiting van de Floriade 2012 op zondag 7 oktober. Volgens het juryrapport is de WildeWeeldeWereld een geslaagde combinatie van educatie en duurzaamheid. Geen opsomming van delen maar een tuin die echt natuurlijk is. Met vakmanschap in de uitvoering en een vernieuwend ontwerp. WildeWeeldeWereld laat de bezoeker een veelbelovende toekomstvisie zien op duurzaamheid in tuinen.

Kernbegrippen van de Wilde Weelde Wereld zijn: ecologisch met een zeer moderne uitstraling; strakke lijnen en toch speels; een dynamische tuin met veel aandacht voor hergebruik. Voor de jury staat de WildeWeeldeWereld symbool voor de toekomst van tuinen: de tuin is natuurbeleving.
Natuurbeleving in tuinen is ook het credo van de makers van de tuin. De vele enthousiaste reacties van de bezoekers bevestigen dat met deze tuin een vernieuwend concept is gepresenteerd dat navolging verdient in onder meer openbaar groen, in tuinen bij zorgcentra, kinderdagverblijven, schoolpleinen en particuliere tuinen. Natuurbeleving met het vergroten van biodiversiteit als uitgangspunt. Met uitgekiende vormgeving in combinatie met natuurrijke beplanting leveren de vakdeskundige leden van vereniging Wilde Weelde een inspirerende bijdrage aan de verbetering van de leefomgeving.

Vakvereniging Wilde Weelde heeft met ruim 170 leden, vakdeskundige hoveniers, ontwerpers en kwekers, op de Floriade 2012 een platform gecreëerd voor de principes waar de Floriade voor staat. ’Living nature’, het thema van de Floriade, duurzaamheid en Cradle to Cradle is waargemaakt in de Wilde Weelde Wereld.

Wilde Weelde, een netwerk van vakmensen die milieubewust werken vanuit een ecologische visie. De leden van Wilde Weelde zijn ontwerpers, hoveniers, kwekers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen.

De groene vakgenoten van de vereniging Wilde Weelde leggen samen, sinds 2013, een prachtige natuurrijke tuin aan in de Tuinen van Appeltern, een bezoek meer dan waard!

Zondag 7 juni 2015 organiseert vakgroep Wilde Weelde voor de tweede keer een belevingsdag in de Wilde Weelde Wereld in de Tuinen van Appeltern. Het thema van deze dag is K(l)ei goed tuinieren: natuurrijk tuinieren op elke bodem.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.