Boeken over tuinen en planten

Planten voor morgenEen prachtig boek van Piet Oudolf en Noel Kingsbury over ontwerpen met visie. Vaste planten en siergrassen bepalen het lijnenspel in een naturalistische landschapsvormgeving.

Meer info: Planten voor morgen

Dream Plants‘Dream plants for the natural garden’ is a wonderful and inspiring book by Piet Oudolf and Henk Gerritsen. They describe their ideal perennials, bulbs, grasses, ferns and small shrubs. An ideal plant is one that is both beautiful and robust, performing reliably with very little input from the gardener. Create the garden of your dreams with this helpful guide to beautiful and reliable plants. Whatever your garden size, find the right plant for you, from neat low-maintenance flowers to wilder fast-growing grasses and shrubs.
More info: Dream plants for the natural garden.

Dream Plants for the Natural Garden’

Designing with plants

Designing with plants is written by the Dutch authority in naturalistic landscape design, Piet Oudolf. He is well known for his skills in landscaping the Gardens of Remembrance (Battery park, NYC), the High Line (NYC) and the Dream Park (Enköping, Sweden). Designing with plants

Prairietuinen

Laurence Machiels, groenjournaliste, schrijft met passie over de aanleg en het onderhoud van prairietuinen. Planten worden uitgebreid beschreven door Jan Spruyt, kweker en pionier in de prairiestijl.

Meer info: Prairietuinen

De eetbare tuin

Eten uit eigen tuin is altijd heerlijk, vers en gezond en er is veel variatie mogelijk. Boordevol weetjes en bruikbare tips voor een heerlijke eetbare tuin. Praktisch en eenvoudig voor de beginner en de gevorderde tuinier.

Meer info: De eetbare tuin

Een jaar in de tuin

Twaalf maanden tips over tuinzaken. Praktische informatie met overzichtelijke lijstjes: per maand alle taken voor ieder onderdeel van de tuin. Geschreven in samenwerking met The Royal Horticultural Society. Een jaar in de tuin

PlantenkaartenHandige losse plantenkaarten om een gerichte keuze te kunnen maken voor jouw tuin met informatie over kleur, vorm, hoogte, grondsoort en bloeiseizoen. Plantenkaarten

Encyclopedie voor tuinontwerpenHet ontwerpen, bouwen en beplanten van een ideale buitenruimte is de subtitel van dit boek en het is ook écht heel praktisch en beeldend. Een compleet boek dat inspireert met allerlei informatie en foto’s over tuinontwerp, inrichting, vorm, materiaal en kleur en de groei en bloei van planten. Encyclopedie voor tuinontwerpen

Tuinen van overvloedIn Tuinen van overvloed (2012) schrijft Fransje de Waard op een boeiende manier over ecologie en biodiversiteit in onze leefomgeving. De tips en wetenswaardigheden over de natuur helpen je om jouw stukje natuur bij je huis, in je tuin en op je balkon te beheren. Je zult lezen hoe eenvoudig het is om jezelf en je omgeving gezond aan te kleden en gezond te houden.
Permacultuur vormt een integrale benadering voor ons leven op aarde waarin we de principes toepassen van natuurlijke ecosystemen. Fransje de Waard laat zien hoe je deze principes in je dagelijkse leven kunt toepassen: van voeding tot wonen, van ruilen van ‘dingen die je graag doet’ tot betere sociale contacten met de mensen om je heen.

9200000005426719Tuinplantenencyclopedie op kleur – Modeste Herwig – Het ideale boek bij het kiezen van de mooiste planten voor in de tuin. Een uniek overzicht voor elke tuinliefhebber!
Dit is het boek waar talloze tuinliefhebbers verlangend naar uitgekeken hebben: een standaardwerk waarin liefst 2500 winterharde, algemeen verkrijgbare tuinplanten op kleur zijn afgebeeld. Inclusief informatie over de lichtbehoefte, de hoogte en de bloeitijd van de plant. De exacte bloemkleur is bepaald aan de hand van de Royal Horticultural Society Colour Chart, een uitgebreide set kleurenwaaiers uitgebracht in samenwerking met het Bloemenbureau Holland. Een onontbeerlijke uitgave voor iedereen die een border of ander plantvak ‘op kleur’ wil aanleggen!

kleur je tuin tuinharmonie mariette feng shuiKleur je tuin (2014) is een fantastisch boek van collega-tuinontwerper Jacqueline van der Kloet. Zij beschrijft hoe en waarom zij bloembollen is gaan gebruiken in haar vaste-planten-theetuin. En ja, haar aanpak sluit naadloos aan bij mijn liefde voor kleur, b(l)oeiende tuinen, vaste planten, structuur en harmonie in de tuin. Een absolute aanrader om in jouw boekenkast te hebben samen met mijn Feng Shui tuinboek!

Harmonie in jouw tuin met Feng Shui – ervaar plezier, inspiratie en energie is met passie en enthousiasme voor jou geschreven, prachtig vormgegeven en gepubliceerd in februari 2015.
In dit nieuwe en unieke Feng Shui tuinboek lees je alles wat je nodig hebt om jouw tuin persoonlijk, levendig, kleurrijk en op een natuurlijke manier vorm te geven en in te richten. Een compleet en praktisch tuin(studie)boek dat lekker leest, heldere uitleg geeft, je stap voor stap op weg helpt, plantenlijsten aanreikt en volop inspiratie biedt. Je zult er met veel plezier in lezen en steeds nieuwe aspecten ontdekken die je kunt toepassen in jouw tuin!

Nog meer boeken: 12 ‘nieuwe’ boeken over tuinen en tuinieren

8 reacties op Boeken over tuinen en planten

 1. Pingback: Wat is het verschil tussen perkplanten en tuinplanten? | Tuincoach Blog

 2. Pingback: 12 ‘nieuwe’ boeken over tuinen en tuinieren | Tuincoach Blog

 3. Pingback: 12 ‘nieuwe’ boeken over tuinen en tuinieren | Tuincoach Blog

 4. Pingback: Hoe kies je vaste planten voor jouw tuin? | Tuincoach Blog

 5. Pingback: 10 tips voor plezier in je wintertuin | Tuincoach Blog

 6. Marjolein (zie reactie op Ontdek jouw tuin!) schreef me over de waarde van goede tuin- en plantentijdschriften. Daarin lees je handige tips, kun je tuinsferen bewonderen en zie je het huidige aanbod op tuingebied.
  Oriënteer je breed en ontdek jouw smaak en stijl.

  Laat me in een reactie hieronder weten:
  – Wat is de tuinsfeer die jou aanspreekt?
  – Welk boek of tijdschrift wil jij aanbevelen aan je vrienden of lezers van Tuincoach-blog?

  Veel tuinplezier!

 7. Pingback: 10 ‘te gekke’ cadeaus voor de startende tuinier | Tuincoach Blog

 8. Tuincoach zegt:

  Heb jij waardevolle tuinboekentips? Schrijf ze hieronder!

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.