Mooiste tuin van Nederland 2011

Wilt u een geweldige tuin bezoeken waar planten de hoofdrol spelen?
Rammekenshof schelpenpad -Mariëtte Verlaan
De Rammekenshof te Ritthem (vlakbij Vlissingen, Zeeland) is een bezoek meer dan waard. De tuin is aangelegd door Willeke en Ruud Verschuur en is maar liefst 13.000 m2 groot! In september 2011 hebben zij het welverdiende predicaat ‘Mooiste tuin van Nederland 2011’ gekregen. Meer informatie over de openningstijden en open tuindagen leest u op www.rammekenshof.nl.

De totale tuinsfeer is heerlijk, niet in het minst door het prachtige omringende landschap. Schelpenpaden verbinden de tuin en lopen uit op een prairietuin die in een oase van schelpen ligt. Het is, door de speelse siergrassen in combinatie met vaste prairieplanten, een meditatief aantrekkelijke en ademende ruimte geworden.

Rammekenshof zachtglooiende tuinweelde -Mariëtte VerlaanBewegend water is te vinden in een gemetselde put waarin water rustig tussen de stenen door stroomt. Een schommel en een eenvoudig bankje, gemaakt van een boomstronk en een ruwe plank, nodigen uit om er wat langer te verblijven.
De ronde en glooiende vormen in het beplantingsontwerp stralen rust uit. Met mijn oog voor Feng Shui en harmonie in ruimte en beplanting, ben ik zeer gecharmeerd door deze plek. Niet voor niets zijn er onlangs verschillende boeken verschenen met o.a. foto’s van deze tuin: een Duitstalig boek met de titel ‘Kraftplätze Im Garten Nach Feng Shui’ en een Franstalig boek ‘Les plus beaux jardins de graminées’. En in mijn tuinboek vind je ook foto’s van deze schitterende tuin.

Rammekenshof honden -Mariëtte VerlaanHet grote gazon naast de prairietuin geeft je blik nog meer de ruimte. Je kijkt over het groene vlak tot aan een bosrand. Een rode beuk als haag vormt de schakel tussen het grasveRammekenshof Prairietuin -Mariëtte Verlaanld en een prachtige brede vaste plantenborder.

Andere bijzondere elementen zijn de pergola’s met witte en blauwe wisteria. Verder staan er veel verschillende rozen en is er een sfeervolle moestuin met bloemenranden, een boomgaard en een fruitkooi.

Kortom: Bezoek deze hele romantische tuin eens, die door Willeke en Ruud Verschuur met enorm veel liefde, inzet en aandacht is aangelegd en wordt onderhouden. Ze vertellen je graag hoe alles is ontstaan en zullen je van harte welkom heten.

Raadpleeg  de website www.rammekenshof.nl voor de openingstijden en open tuindagen.

© 2012 Mariëtte Verlaan, Feng Shui Tuincoach

Boekcover Tuinharmonie Mariëtte VerlaanMet Feng Shui maak je jouw tuin sfeervol en persoonlijk!
‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui –
ervaar plezier, inspiratie en energie’

Bestel mijn tuinboek, met passie en enthousiasme voor jou geschreven en gepubliceerd in februari 2015,
via tuinharmonie.nl.

2 reacties op Mooiste tuin van Nederland 2011

  1. Pingback: 21 juni: zomer in de tuin | Tuincoach Blog

  2. Pingback: Levende tuinen | Tuincoach Blog

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.