FAQ Feng Shui Tuin

Welke werkzaamheden verricht ik voor jou en jouw tuin wanneer je mij inschakelt?

planten-plezier-tuinharmonie-geluk-MVGunnen ontstaat vanuit luisteren, aandacht, communicatie, kennis, gevoel en inzicht. We werken met elkaar samen en bereiken het beste resultaat voor jou en jouw tuin.

In jouw sfeervolle tuinontwerp met een passend seizoensrijk beplantingsplan leg ik mijn passie en inspireer ik jou persoonlijk en creatief.
Je gunt de opdracht omdat je ervan overtuigd bent dat ik jouw tuinwensen vertaal naar de tuin die bij jou en jouw omgeving past.
Je ziet vol enthousiasme jouw tuin ontstaan vanuit mogelijkheden. Ik leg je alles uit, geef tuinadvies en zorg dat je meteen geniet van de veelzijdigheid van de natuur en de dynamiek van de seizoenen. Dat vooruitzicht en resultaat in jouw tuin maakt ons beiden blij! Tuingeluk en tuinplezier in jouw tuin!

Hoe kan ik je helpen?

 • Tuinconsult en intake-gesprek
  Je nodigt mij uit om jouw tuinwensen te komen bespreken. We maken een afspraak en ik bezoek jouw tuin, bekijk wat er nu groeit en wat er nodig is om er jouw heerlijke tuin van te maken. De ligging en oppervlakte van de tuin bepalen het ontwerptarief. Hebben we een overeenkomst, dan maak ik ter plekke een tuinschets en die ik in mijn tuinatelier bewerk tot jouw tuinontwerp.
 • Tuinontwerp
  Het tuinontwerp is de basis van de structuur, vormgeving en inrichting van jouw tuin. Dat tuinontwerp is pas compleet als er ook een uitgebreid beplantingsplan is. Mijn plantenkennis is van grote waarde als het gaat om de juiste plant op de juiste plek in de sfeer die jij voor ogen hebt. Kleur, hoogte, standplaats, grondsoort, bloeiwijze en vorm zijn aspecten waar ik rekening mee houd. Zo ontstaat al op papier een levendige tuin waar jij blij van wordt.
 • Feng Shui
  Ben je geïnteresseerd in Feng Shui? Daar houd ik in de structuur, lijnen, vormen en beplanting rekening mee. Een harmonieuze tuin voelt goed in alle seizoenen. Wanneer ik Feng Shui toepas, spelen ook de Nine Star Ki getallen van de tuingebruiker(s) een rol. Lees erover in mijn boek en blog op tuinharmonie.nl.
 • Beplantingsplan
  Hecht jij ook waarde aan een levendige beplanting? In elk seizoen iets te zien en beleven in jouw tuin? Dan ben je bij mij op de juiste plek. Ik ontwerp graag boeiende en bloeiende borders. Ik kies planten die stevig, rijkbloeiend en inspirerend zijn. Geur, kleur, vorm en standplaats komen overeen met jouw wensen en tuinperceel.
 • Borderontwerp
  Wanneer je alleen een deel van jouw tuin wilt (her)inrichten, maak ik op grond van jouw wensen, de maten van de borders en de tekening die jij aanlevert, een passend borderontwerp. Je ontvangt een uitgebreid borderontwerp met aantallen plus een handige informatie over het planten en het onderhoud van jouw tuinborders.
 • Tuincoaching
  Soms heb je een leuke tuin en wil je toch iets veranderen. Je komt er zelf niet uit hoe je dat het beste kunt doen. Er staan waardevolle planten in jouw tuin en je wilt advies voordat je gaat verplanten of extra planten gaat toevoegen. We maken een afspraak voor een tuinbezoek en ik maak een schets van de gewenste veranderingen en geef advies over veranderingen en nieuw toe te voegen beplanting.
 • Skype tuinconsult
  In deze tijd kunnen we via digitale media elkaar gemakkelijk bereiken. Het spreekt gemakkelijker wanneer je elkaar kunt zien. Je kunt een foto laten zien of zelfs met je laptop/… door de tuin lopen en mij jouw tuin laten zien. Een kans voor jou en mij om samen jouw tuinwensen te bespreken en een gericht advies te ontvangen.

Hoeveel aandacht besteed ik aan jouw tuinopdracht?

 • Tuinconsult en intake-gesprek
  Voor de afspraak en het bezoek aan jouw tuin plan ik ongeveer 2 uur tijd in. Het is belangrijk dat je al een plattegrond met maten voor mij hebt waarmee ik de tuin in beeld kan brengen. Ik bekijk wat er nu groeit en wat er nodig is om er jouw heerlijke tuin van te maken.
 • Tuinontwerp
  Het ontwerptarief is gebaseerd op de grootte van jouw tuin. Het ontwerpen van een kleine tuin vraagt meer tijd en inzicht dan het ontwerpen van een grote tuin. Dat verklaart het relatief hoge tarief voor kleinere tuinen. Een tuinontwerp waarbij vanuit ontwerpkennis en -vaardigheid intensief aandacht wordt besteed aan het lijnenspel en de vormgeving is cruciaal voor de uiteindelijke harmonieuze sfeer.
 • Feng Shui
  Feng Shui toepassen op de tuin hangt samen met de Nine Star Ki getallen van de tuingebruiker(s). Ik maak een Nine Star Ki profiel gericht op jouw/jullie tuin waarin ik duidelijk aangeef op welke wijze er een tuin ontstaat waarin jij/jullie plezier, inspiratie en energie ervaren.
 • Beplantingsplan
  Mijn plantenkennis, creativiteit en gevoel voor balans is van grote waarde als het gaat om de juiste plant op de juiste plek in de sfeer die jij voor ogen hebt. Wat elke plant nodig heeft, wanneer hij bloeit, vorm en hoogte, die plantenkennis zit in mijn hoofd en werk ik uit voor jouw tuin. Ik maak telkens weer nieuwe unieke en treffende combinaties voor een geweldige sfeer in elk seizoen! Je geniet via een uitgebreid gespecificeerd beplantingsplan al direct van jouw tuin.
 • Borderontwerp
  Met jouw wensen, de maten van de borders en de tekening die jij aanlevert, maak ik een passend borderontwerp. Met dit borderontwerp en de plantenlijst kun je zelf de planten kopen of je laat de planten (na goedkeuring van de offerte) bezorgen.
 • Tuincoaching
  De afspraak voor een tuinbezoek duurt 2 à 3 uur. De gemaakte schets wordt je later per e-mail toegestuurd. Wanneer het nodig is om de gemaakte schets verder uit te werken en nieuwe beplanting te kiezen, dan reken ik voor deze extra dienst mijn uurtarief. Ook dan ontvang je de schets en het beplantingsvoorstel per e-mail.
 • Skype tuinconsult
  Een afspraak van 45 min. blijkt voldoende te zijn om samen jouw wensen en tuin te bespreken. Voor onze concentratie en het laten opbloeien van creativiteit en ideeën werkt dat het beste. We plannen een vervolgafspraak als dat nodig of wenselijk is.

Een tevreden klant, brengt nieuwe klanten.

Deel jouw ervaring in jouw netwerk zodat er steeds meer harmonieuze, vrolijke, bloeiende tuinen ontstaan waar mensen en dieren zich thuis voelen en kunnen genieten.

Een gezond leven in een gezonde tuin.
Ervaar plezier, inspiratie en energie!

Wat is jouw vraag? Stuur een e-mail via dit formulier.
Je ontvangt zo spoedig mogelijk mijn antwoord. Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan