Tuintrends 2014

tuintrend-2014-fonteyn-outdoor-livingOud in een nieuw jasje: de Golden Age Garden

Geïnspireerd op het verleden, waarin alles nog overzichtelijk was. Het oude kopiëren we niet zomaar; we halen er elementen uit die we in een nieuw jasje steken. Door ze uit te ver­groten, te veranderen of soms alleen details te gebruiken. We geven een eigentijdse, vrije interpretatie van de rijkdom uit de tijd van de VOC. Daarom benutten we grote potten en vazen op voet, decoratief vlechtwerk en inlegwerk, gouden en koperen details, zowel glanzend als mat.

Natuurlijk en gezond: de Biotope Garden

Een natuurlijke tuin, waarin planten centraal staan. In de Biotope Garden vormen planten en kleine tuindieren een schijnbaar ongecultiveerd, harmonieus paradijs. Als in een groene oase, waar we contact maken met de natuur, waarin we ons gezond voelen.  De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een uitstraling van natuurlijke rijkdom. We zien er eetbare en diervriendelijke planten in borders maar ook in pot. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest. In de tuin zien we allerlei behuizingen voor kleine dieren.
De vormentaal van deze tuin is natuurlijk en ambachtelijk. De producten zijn handgemaakt en onregelmatig. We zien veelvuldig gestapelde vormen van verschillende materialen. De beeldtaal van deze tuin komt rechtstreeks uit de natuur. Denk aan bladmotieven, vlinders, vogels en marmer-dessins.

Nieuwe vormentaal: de Twisted Garden

In de Twisted Garden gaat het niet over nostalgie, want hedendaags moet het zijn. Modern, vernieuwend, verrassend. We gaan op zoek naar nieuwe vormgeving, nieuw ritme, een nieuwe harmonie, nieuwe vlakverdeling en beweging. In deze tuin zien we verrassende borders met een monotype beplanting. Die bestrijkt hele vlakken die zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden. De vormentaal van deze tuin gaat over verspringen, verschuiven, ombuigen, geometrie.

Bron: Stichting Tuinpromotie Nederland
Foto: Fonteyn Outdoor Living

Tuinverrassing plantenbordersZoek je een mooie bloeiende border voor jouw tuin? Bestel een kant en klare border op www.tuinverrassing.nl.

Wil je een tuinontwerp naar jouw wensen? Op www.feng-shui-tuin.nl lees je de mogelijkheden. Ik ontmoet je graag. Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

Meer lezen op Tuincoach blog: Hart voor je tuin

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.