Ontdek je door het gebruiken van kruiden, bloemen of blad uit jouw tuin een heerlijk recept. Plaats jouw ‘groene’ recept in het tekstvak onderaan op deze pagina. Jouw recept verschijnt (na goedkeuring) bovenaan.
-
"Mariëtte Verlaan is enthousiast auteur en ontwerpt bloemrijke tuinen en borders in harmonie met tuinwensen en leven in de natuur. Beleef jouw tuin vol plezier, inspiratie en energie."
Unieke sfeervolle tuinborders
Populaire berichten
- Hoe maak je het snelst een plantenbak?
- Een mooi terras met vlonderplanken
- Over rozen, luizen en lieveheersbeestjes
- Bouwkundige elementen voor klimplanten
- Klimop of toch een andere klimplant, wat kies jij?
- Wat is het verschil tussen perkplanten en tuinplanten?
- Tover jouw saaie tegeltuin eenvoudig om tot mooie moestuin
- Begin met de voortuin
- Wat doet kleur in jouw tuin?
- Vorstschade aan planten
Haal 21 stoeptegels uit jouw tuin en maak in 5 stappen een fantastische bloemenborder
-
Voeg je bij 1.117 andere abonnees
Google Translate English
Voor sfeer in jouw tuin
FAQ Feng Shui Tuin
Nieuw tuinboek voor jou
Welkom 200 lezers per dag! Welkom partners!
Wil je jouw bedrijf vermelden via een banner of in een publicatie?
Bereik 200 gemotiveerde lezers en nog eens 750 tuinliefhebbers via TuinInspiratieMail!
Schrijf je in op de e-maillijst voor partners en ontvang direct informatie over de werkwijze en tarieven. Vergroot jouw netwerk!Partners van Tuincoach blog
Betondingen.nl
Kunstgras-grastapijt.be
Budgetlight.nl
Relax Bear Chair Lounge tuinstoel
Rolgordijnwinkel.nl
Pimp je tuin
Vdgarde.nl Tuinmeubelen
Zweeds rabat
Kies planten bomen heesters onlineInteresse?
Plaats een banner of publicatie in 2024 Overtuig jezelf!Bol.com Alles voor buiten
Bol.com Boeken inspiratie
TuinHarmonie Blog
Excellence Award 2016
Tuincoach blog viert 10 jaar tuinen en tuinieren!
Tuincoach Blog is
- 420.963 keer gelezen!
InspiratieMail ontvangen?
©2010-2024 Mariëtte Verlaan
Alle rechten voorbehouden
Wil je teksten, afbeeldingen en/of foto's elders publiceren? Laat dat dan even weten!
Het doorplaatsen van publicaties is slechts toegestaan met duidelijke vermelding van auteurnaam, titel en een bronverwijzing met werkende link naar de originele publicatie.-
Meest recente berichten
eCourse met stappenplan voor jouw levendige groene tuin
Categorieën
- Bomen
- Buiten spelen
- Feng Shui tuintips
- Heesters en hagen
- Hoe doe je dat?
- Kleur in de tuin
- Kruidentuin
- Licht in de tuin
- Natuur als inspiratiebron
- Planten en bloemen
- Prairietuin
- Tuin
- Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen
- Tuincadeaus
- Tuinharmonie
- Tuinvormgeving
- Tuinweetjes
- Vaste planten
- Vogels in de tuin
- Water in de tuin
- Wonen
Inspirerend ondernemen
Dossier Xylella – update 2019
Jouw tuinvraag of reactie is van harte welkom!
Persoonlijke online workshop
Lees meer
- aandacht
- biodiversiteit
- bloemen
- buitenleven
- communicatie
- duurzaamheid
- ecologie
- energie
- feng shui
- gezond
- gezondheid
- kleur
- marketing
- natuur
- plantcombinaties
- planten
- sfeer
- trend
- tuin
- tuinboek
- tuinborder
- tuingeluk
- tuinieren
- tuininrichting
- tuinontwerp
- tuinplezier
- tuinverrassing
- vaste planten
- winter
- zomer
419.129 views!!!
Grote dag en een mijlpaal28 februari 2024Dank voor jouw bezoek! Blijf lezen en terugkomen!Welke vogels fluiten in jouw tuin?
Erg leuke gezellige tuinmarkt!
Pingback: 12 x Thee uit je eigen tuin | Tuincoach Blog
Brandnetelthee helpt tegen hooikoorts
Dit is een tip uit tuinprogramma Gardeners’ World met Monty Don (in het seizoen op vrijdagavond op BBC2).
Pluk met een handschoen jonge blaadjes van de echte brandnetel. Ongeveer 4 stelen met blaadjes is voldoende. Doe ze in een pot en giet er kokend water over. Even laten trekken en ‘lekker’ opdrinken.
BROODJES IN BLOEMPOT
Welke broodjes passen er beter om te serveren in een serre, kas, tuin, terras of balkon……. dan broodjes gebakken in terracotta bloempotten??!!! Vergeet niet om de potten 15 min. in koud water te leggen voordat je ze gebruikt. Terracotta bloempotjes zijn nog wel te krijgen bij bijv. Xenos of bij een tuincentrum.
Ingrediënten voor ca. 8 – 10 stuks:
2 dl melk
1 tl zout
25 gr gist
3 eieren
3 dl bloem
2,5 dl roggebloem
40 gr bakmix, kruidig brood
25 gr gesmolten boter
1. Zet de oven op 225 graden. Verwarm de melk tot 37 graden, meng met zout. Verkruimel de gist in een beslagkom. Giet de melk over de gist en roer de gist uit. Voeg de eieren toe, de bloem en de gekruide broodmix, werk doorelkaar met een mixer met deeghaken. Laat het 40 minuten rijzen onder een schone theedoek.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad tot een formaat van ca. 35×45 cm. Rol de lap op en snijd in 10 gelijke stukken.
3. Bestrijk de bloempotjes van binnen met de gesmolten boter en zet een “broodje” in elke pot, laat nog eens 30 min onder de theedoek rijzen en bak ze in het midden van de oven, ongeveer 12 minuten.
NB Je kunt de bakmix ook door gewone bloem vervangen en kruiden toevoegen naar je eigen smaak en fantasie. Je kunt de bovenkant ook nog versieren met bijv. havervlokken of………..laat je fantasie maar gaan.
Bron: recept van Gonny
MIDZOMERSE DEURKRANS
Bron: ook van Gonny
Pingback: Tweets that mention Groene recepten | Tuincoach Blog -- Topsy.com
ZOMERS DRANKJE UIT EIGEN TUIN
LAVENDELLIMONADE
Ingrediënten: (2,75 l)
1 kopje verse (aangedrukt) of gedroogde lavendelknopjes (250 ml)
2 kopjes kokend water (500 ml)
8 kopjes (2 l) koud water
1 kopje (250 ml) vers citroensap
1 kopje (250 ml) suiker
Lavendelsteeltjes met bloesem en verse aardbeien als garnering
Doe de lavendel in een RVS steelpan, giet hier het kokende water op en laat het 15 minuten staan. Giet het af door een schoon koffiefilter.
Roer citroensap, suiker en het koude water door elkaar in een grote kan (3 l). Giet hierbij de lavendelthee en voeg ijs, citroenschijfjes en verse lavendelbloesem toe.
Serveer met aardbeien geregen aan een lavendelsteeltje.
Bron: Canadian Gardening
ZEVENBLADPESTO
– een bergje zevenblad blaadjes (2 handen vol ongeveer)
– 2 tot 4 tenen knoflook
– flinke hand pijnboompitten of cashewnoten
– olijfolie
– beetje zout
Doe alles in de blender tot het een mooie pesto-structuur heeft.
HEERLIJK op een geroosterd stokbroodje, op een toastje of door de pasta!
Heb je eenmaal verse zevenbladpesto met cashewnoten geproefd, dan ga je waarschijnlijk nooit meer naar de supermarkt voor pesto 🙂
Bron: Wildplukker
NOG EEN VARIANT
Voor 1 pot pesto:
– een handvol jong zevenblad
– een handvol rucola
– 1 teen knoflook, gepeld
– 40 gram pijnboompitten, walnoten of witte amandelen
– 1/2 theelepel grof zeezout
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 100 tot 150 ml extra vergine olijfolie
Pluk de zevenbladblaadjes van de takjes. Zoek de rucola uit. Spoel de blaadjes af en dep ze droog. Doe ze samen met de knoflook, de nootjes en de kaas in de mengkom van een keukenmachine, blender of kruidenhakmolentje. Voeg het zout toe en hak alles fijn.
Voeg nu geleidelijk, terwijl het hakmes draait, de olijfolie toe, zodat een mooie emulsie ontstaat. Proef en maak de pesto verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zo met wat extra nodig zout. De pesto is lekker door pasta (uiteraard) maar ook bij gebakken vis.
Bron: NRC next in de rubriek koken