Groen, de kleur van energie en vernieuwing

© PantoneGroen als duurzaamheidssymbool.
Groen als imago oppepper.
Groen als symbool voor een nieuw begin, lente, groei en gezondheid.
Groen als houtenergie in Feng Shui.
Groen als kleur in huis.
Groen, nu als nieuwe trendkleur ‘Greenery’ 15-0343 van Pantone voor 2017 in het interieur.
Leuk!

Op Mooiwatplantendoen.nl vind ik toevallig deze informatie. In een aansprekend filmpje is  ‘groen zoals bedoeld’ op een stimulerende manier in beeld gebracht. Het maakt me blij dat er zoveel aandacht is voor groen buiten in de tuin, op de plek waar het zo thuishoort. Groen als basis voor gezondheid, leven en natuur. Het begint een beetje grijs om dan al snel vrolijk groen te worden.

Yeah!!! Meer kans voor buiten, kleur in bloemen en planten, tuinbeleving, sfeertuinen, plezier, inspiratie en energie met groen! Ik help je graag als jij jouw tuin tot jouw levendige genietplek wilt maken. In jouw tuin met planten en bloemen en altijd iets te zien in elk seizoen! En ook als je kleur wilt brengen in jouw huis of praktijkruimte.

Ja, ook qua kleurgebruik in huis en praktijkruimten heb ik ondertussen ervaring. Dat is zo ontstaan en gegroeid vanuit mijn tuinontwerpen, waar ik met succes een prachtige invulling heb mogen geven aan de tuinen en daarna gevraagd ben om in huis en praktijkruimten een kleurenschema voor te stellen.

Kleur heeft mijn liefde. Ik merk dat het werkt en aanslaat hoe ik de kleuren in samenhang met Feng Shui, de functie van de ruimte en de persoon kan adviseren. Kleur geeft leven, maakt blij of juist somber. Kleur raakt direct de stemming en het gevoel van de bewoner (therapeut/logopedist/fysiotherapeut/behandelaar/coach/yoga-leraar) en de bezoeker.
Waar voel jij je thuis? Wat is uitnodigend of deprimerend? Wat past bij een fysiotherapiepraktijk, Bach Bloesem therapeut of in een yoga-ruimte?
Ik ben een groot fan van Tricia Guild die in haar boeken Design and detail en Flowers laat zien hoe goed het natuurlijke palet in het interieur toepasbaar is. “Color is the ultimate expression of vitality.”


De natuur als inspiratiebron
Gelukkig zien we de natuur nu meer dan ooit als bron van kracht en gezondheid, als inspiratie en oppepper in ons drukke bestaan. De natuur doet iets met ons, laat ons bewegen, genieten, rust ervaren en komt als verbindende energie onze woningen binnen. Voor het interieur heb ik al prachtig behang voorbij zien komen met bladeren, takken, vogeltjes, bloemen en bloesems. Heerlijk! Kijk maar eens naar het behang van Eijffinger en Snijder&Co. Daar kan ik op slag verliefd op worden.

pantone-moody-blooms

De kleurcombinaties die Pantone voor 2017 laat zien, zijn zeer goed bruikbaar als sfeerpalet in de tuin. Misschien wil je een border in één van die kleurenschema’s. Wat vind je van Moody Blooms? Dat daagt uit tot vrolijkheid met bloemen en planten vanuit een natuurlijk kleurgebruik!
Laat jouw plantenborder op maat ontwerpen. Een tuinborder met vaste planten, heesters, siergrassen stel ik graag voor jouw tuin samen. Met mijn plantenkennis en jouw tuinwensen wordt jouw bloemrijke border beslist een succes!

yin-yang-mv-blad-1Ontdek op  Feng-Shui-tuin.nl de bloeiende en boeiende tuinen en borders van Mariëtte Verlaan. Lees het boek en TuinHarmonie-blog en verdiep je in Feng Shui, vormgeving, materialen en kleuren. Een borderontwerp of kleuradvies is ook online mogelijk. Het contact verloopt dan via e-mail en Skype.

Een gezonde leef-, woon- en werkomgeving
Door bijna 20 jaar als logopediste in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, zijn mijn ‘voelsprieten‘ voor de gezonde balans en het optimaal functioneren van de zorgvrager en de zorgverlener goed ontwikkeld. In een prettige ruimte voelen beiden zich veilig, geborgen en omarmd. Communicatie is meer dan spreken. Vooral luisteren (bewuste aandacht) en aanvoelen (empathie) zijn aspecten die onderling de ‘beste’ heilzame relatie laten ontstaan. Energie, sprankeling, kleur, creatie en gezondheid waar dat nu nodig is.

De afgelopen 6 jaar heb ik in de Monumentencommissie Geertruidenberg advies mogen geven bij de ontwikkeling van bouw- en renovatieplannen van woningen, winkelpanden en praktijkruimten, waaronder woon- en zorgcentrum ‘De Riethorst’. Door de beleving van binnenuit ervaren te hebben, is het inschatten van wat nodig en wenselijk is, mijn tweede natuur geworden. De professional wil zich er ‘thuis’ voelen evenals de patiënt/cliënt. Altijd is mijn benadering om het landschap en de groene leefomgeving zoveel mogelijk te betrekken bij en te integreren in de bebouwde omgeving. De natuur geeft ons gezondheid zowel binnen als buiten. Beauty inside out!

vuur-haan-2017Neem contact op als je een persoonlijk vormgeving-, interieur- en kleuradvies op basis van Feng Shui wilt voor jouw praktijk, B&B, coach- of yoga-ruimte. Ik denk graag met je mee.
Mijn regio is het Zuidwesten van Nederland en België. Binnenkort organiseer ik speciale activiteiten voor huizenbezitters en tuinliefhebbers in de directe omgeving van Orvieto, Umbrië (Italië). Een mooiere zonnige plek op aarde kan ik me niet bedenken.

2017 is het jaar van de Haan en begint op 28 januari a.s.
In Nine Star Ki, het astrologie-systeem van Feng Shui, is het een 1-water jaar
en daarmee het begin van een nieuwe energetische cyclus van negen jaar.
Ik wens je een fantastisch en harmonieus 2017.
Zonnige tuingroet, Mariëtte

Lees ook: Water, gezond bewegen en tuinieren

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Kleur in de tuin, Natuur als inspiratiebron, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Wonen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Groen, de kleur van energie en vernieuwing

  1. Pingback: 2017 ruimte voor 5 elementen en harmonie | TuinHarmonie.nl

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.