Alles is energie!

Arboretum KalmthoutAandacht voor de ons omringende energieën is van levensbelang en geeft ook vorm aan ons leven.

Natuur laat zich in het voorjaar sprankelend fris en nieuw zien. In de zomer bloeit alles uitbundig. In de herfst vormen zich de vruchten en kunnen we oogsten en vieren wat het zaad ons heeft gebracht. In de winter is de natuur stil en wacht zij rustig op meer licht en warmte.
Elke dag wordt de ontluikende groene waas in bomen en struiken zichtbaarder. Een klein beetje vocht in de lucht en wat warmte van de zon zijn voldoende om het blad aan de bomen tevoorschijn te laten komen.

Vogels badderen in een laagje water en poetsen hun veren. Heerlijk om daarvan te kunnen genieten. De ‘rijkdom van een tuin’ leeft voor mij in een weelderige tuin vol planten met aandacht voor eenvoudige en nuttige details.

Er bestaat echter ook een keerzijde aan al dat fraais. De aardbevingen en tsunami’s leveren letterlijk schokkende ervaringen en onoverzichtelijke gevolgen op. Ook dat is de energie van de natuur: meedogenloos en onvoorspelbaar.
En dan zijn wij, als mens in die natuur, ook nog ‘slordig’ en produceren een ‘plastic soep’ die levensbedreigend is. Daar kunnen we overigens heel eenvoudig iets aan doen. Steun van harte het project KleanWorldwide: “Ik erger me niet aan zwerfafval, ik ruim het op!”.

Natuurwijsheid
Zowel de positieve als de negatieve kwaliteiten van de natuur houden ons bezig en beïnvloeden ons leven. Ik ben bezig met de vertaling Nederlands – Engels van het boek ‘Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie’ geschreven door Yoke de Wilde. Zij beschrijft op een heldere manier hoe je natuurwijsheid kunt implementeren in je leven en je werk. Ik zie veel overeenkomsten met Feng Shui en Nine Star Ki. Logisch ook, want de natuur dient in wijsheid en filosofie als referentiepunt en wegwijzer in ons leven. Wat me aanpreekt in haar boek is dat de natuurwijsheid, soms verborgen, in ons allemaal aanwezig is. We kunnen er in de natuur heel gemakkelijk contact mee maken en ervaren wat er in ons hart ligt en wat ons te doen staat om een volgende stap te zetten in ons leven.

Feng Shui
Ik schrijf graag over de energieën en de filosofie van Feng Shui. Wat wil je realiseren in je tuin? Wat wil je realiseren in je leven? Feng shui biedt een ‘toolbox’ om energie op een natuurlijke manier, via inspiratie en sfeer, te ervaren in je tuin en in je leven. Ik heb er veel over te vertellen en ik denk dat het waardevol is voor jou. Life is a garden. Grow the flowers you love!

Eerst wil ik je graag laten kennismaken met Nina Elshof, mijn inspirator en Nine Star Ki docente, die met veel enthousiasme vertelt over de vijf elementen van Feng Shui.  Neem er even de tijd voor; de video duurt 25 minuten. Zo krijg je alvast een beetje inzicht in de verschillende elementen.

Video van Nina Elshof

Tuin- en levensgeluk
Op Feng Shui Tuin blog informeer ik je graag over hoe je Feng Shui kunt toepassen bij het creëren van jouw tuin- en levensgeluk. Mijn achtergrond in communicatie zal ik daarbij ook laten spreken. Je zult kennismaken met de veelzijdigheid, de dynamiek en het enthousiasme van mij als ‘sprinkhaan’ in de tuin en met het  spontane, levendige en gevoelige van mij als communicator. Ik werk vanuit het motto ‘Create your Destiny’, vrij vertaald ‘Creëer je eigen Geluk’. Ik zal met veel plezier in gesprek gaan met jou en naar jou luisteren om een helder beeld te krijgen van jouw wensen. Het gaat immers om jouw leven, jouw mogelijkheden, jouw tuin, jouw plezier.

Create Destiny: Wens is werkelijkheid
Create destinyOp LinkedIn heb ik de groep Wens = Werkelijkheid = Create your destiny! gestart omdat ik je de gelegenheid wil geven om elkaar te vinden zodat wensen ook écht werkelijkheid worden. Daar heb je elkaar voor nodig; het is bijzonder waardevol om elkaar te kunnen versterken. Ik geloof in mogelijkheden en keuzes. Ik voel een enorme positieve drijfveer waarmee ik anderen graag aanmoedig om het beste van zichzelf te laten zien. Ik nodig je uit in de groep om jezelf te presenteren, een discussie te starten of eraan deel te nemen. Promoot jezelf!

Communicatie is voor iedereen anders. Spreken en luisteren lijken zo gemakkelijk en gewoon. Dat is echter niet voor iedereen zo. Omstandigheden vragen vaak om nieuwe mogelijkheden en andere vaardigheden, denk aan: jezelf presenteren, je talent laten zien en laten horen wie je bent. Dat kan een sollicitatie, een pitch of een speech voor een groep, een tekst voor je website of flyer zijn, maar ook coaching bij burn-out, houding-, adem- en stemproblematiek, non-verbale communicatie en het ontdekken van marketing- en netwerkmogelijkheden. Create Destiny biedt zorgvuldige aandacht om jouw stem, talent en communicatievaardigheid positief te beïnvloeden. Zelfreflectie en authenticiteit maken je succesvol en ik help je graag op weg om de uitdrukking van jouw unieke kracht en energie te ontdekken. De weg naar succes is altijd in aanbouw!

Verbondenheid
Wil je elkaar goed verstaan, dan vraagt dat om vanuit dezelfde aandacht en hetzelfde perspectief te communiceren. Mijn wens is mijn werkelijkheid, jouw wens is jouw werkelijkheid! In dit inspiratie- en informatietijdperk willen we erg veel met elkaar delen en willen we ook dat we elkaar goed begrijpen. Nine Star Ki biedt prachtige handvatten om persoonlijke aspecten te ontdekken en relaties weer te geven.
Verbondenheid in vorm en kleurIk ben erop gericht om energie te laten stromen, inspiratie en ervaringen te delen en een richting voor harmonie te geven. Mijn visie is dat we vanuit verbondenheid en samenwerking elkaar versterken in tuin- en levensgeluk.
Mijn passie en liefde voor natuurrijke tuinen, Feng Shui en communicatie roept om expressie; schrijven en workshops geven horen daar zeker bij. Zo is mijn wereld open, vol verrassingen en dynamiek. Het leven is zoals het is! Never a dull moment!
Laat je me weten wat ik voor jou en/of jouw tuin kan betekenen?

Fijn, dat je Tuincoach blog volgt. Ik blij je hier, als ‘sprinkhaan’ in de tuin, vol passie vertellen over mijn favoriete vaste planten, siergrassen, prairieplanten, seizoensrijke tuinen, inspirerende boeken, tuinweetjes, zon, natuur en vormgeving van de buitenruimte dicht bij jouw huis.

Veel nieuw leesplezier, Mariëtte

© 2011-2013 Mariëtte Verlaan

Je merk ben jij – professioneel kleur bekennen!

Studie- en netwerkavond voor ondernemers en zelfstandige professionals

Donderdag  3 april 2014 in ’t Harde – zet jezelf nu al op de mailinglist

Advertenties

Over Jouw Bloemen en Planten Tuincoach - Feng Shui Garden professional - voor Harmonie in jouw tuin met Feng Shui

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Feng Shui tuintips, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.