10 ‘te gekke’ cadeaus voor de startende tuinier

Zoek je een bruikbaar cadeau voor een beginnende tuinier? Of voor iemand die net in een nieuw huis met tuin is gaan wonen? Vanuit ervaring en kennis deel ik hier graag mijn aanbevelingen.

Een tuincadeau ontvangen voor je verjaardag of onder de kerstboom is toch wel heel erg leuk. Lekker in de tuin bezig zijn en met je handen in de aarde woelen is een heerlijke hobby voor de tuinliefhebber. Lezen over de tuin en ontdekken wat je er allemaal kunt planten ook. In alle seizoenen kun je genieten van de tuin.
In de herfst plant je nog snel wat bloembollen en zie je al weer uit naar het ‘voorjaarsfeest’ dat het je oplevert. In de winter maak je plannen. In de zomer geniet je heerlijk van wat er groeit en bloeit en van het lekker samen buiten zijn.

Heb een cadeau nodig? Laat je hier inspireren.
Als iemand in je leven net een nieuwe tuin heeft of zich bezighoudt met tuinieren, dan worden onderstaande cadeaus vast en zeker zeer gewaardeerd. Ben je zelf een enthousiast tuinier dan zet je de cadeaus natuurlijk op je eigen wensenlijst. Experts zijn het erover eens dat je deze 10 items niet kunt missen in de tuin!

  1. Goede tuinhandschoenen
    KIXX-handschoenenHet is belangrijk dat een tuinier zijn/haar handen goed beschermt bij het werken in de aarde en bij andere tuinklussen zoals snoeien. Zo kun je voorkomen dat je handen week worden van natte aarde en doorns niet (diep) binnen dringen in je huid. Kies goed passende, duurzame handschoenen van zacht leer of ander soepel materiaal, zoals katoen met latex.
    Werken met handschoenen aan is even wennen. Gebruik dunne katoenen handschoenen met een waterdichte laag voor het planten en kies stevige soepele leren handschoenen voor onderhoud- en snoeiwerk. Er zijn verschillende maten en er zijn ook kinderhandschoenen. Samen werken in de tuin is wel zo leuk!
    Aanbevolen: KIXX-handschoenen
    Te koop bij: Boerenbond/Welkoop en tuincentra
  2. Een goed tuinboek
    Geef praktische en bruikbare kennis van tuinieren, grondsoort en groei door aan de beginnende tuinier. Er zijn fantastische boeken over moestuinen, zoals De eetbare tuin, en boeken over het combineren van planten. Een geweldige leidraad is de Encyclopedie voor tuinontwerpen. Meer boeken vind je op de pagina Boeken over tuinen en planten.

    Aanbevolen
    nieuw praktisch boek geschreven door Mariëtte Verlaan, jouw tuincoach, verschenen in februari 2015:
    Harmonie in jouw tuin met Feng Shui – ervaar plezier, inspiratie en energie >> te koop op Tuinharmonie.nl >> lees er meer over op Tuincoach blog
  3. Een tuincursus of workshop
    Herken jezelf in je tuinEr is geen betere manier om inspiratie en kennis op te doen dan het volgen van een workshop, gegeven door een professional met groene vingers, die de startende tuinier op weg helpt met zijn/haar tuin.
    Kijk of je een workshop kunt vinden waarbij praktische informatie wordt gegeven in een gezellige sfeer. Nog leuker is het om samen de workshop te volgen.
    Aanbevolen: Workshop/Masterclass Plant een tuin!
  4. Een lichtgewicht tuinslang
    Gardenflex tuinslangAl dat gesjouw met een tuinslang is beslist niet nodig. Ideaal is een lichtgewicht tuinslang in combinatie met een (rijdende of hangende) slanghaspel. Kies een slang die niet dicht knikt zoals de Hendrik Jan tuinslang anti-knik, een professionele waterslang, geel met een geweven polyester binnenkant. Dit is een slang in de standaard maat voor tuinslangen en eenvoudig te koppelen aan sproeiers, koppelstukken en kraanstukken.
    Aanbevolen: Hendrik Jan tuinslang anti-knik 25 m
    Te koop bij: webwinkel Bol.com (gratis verzenden)
  5. Een broeskop om zorgvuldig water te geven
    Na het planten is watergeven een ‘must’ en ook in drogere perioden wil je dat zoveel mogelijk dicht bij de aarde doen om geen water te verspillen. Het waterpistool heeft een draaibare broeskop en past op de gebruikelijke slangkoppelingen.
    Aanbevolen: Gardena multifunctionele broes
    Te koop bij: Tuincentra/bouwmarkten/Bol.com
  6. Een goede snoeischaar
    Felco snoeischaarOngetwijfeld is de snoeischaar het allerbelangrijkste tuingereedschap naast een goed plantschepje. Een snoeischaar moet passen in je hand en het is fijn als de tuinliefhebber zelf de schaar kan uitzoeken. Als je het niet zeker weet, geef dan een tuinbon cadeau en laat de tuinier zijn/haar tuinschaar zelf uitzoeken.
    Felco maakt de allerbeste tuinscharen, ook voor kleine handen en linkshandigen. Op de website van ‘De Wiltfang’ vind je een handige illustratie die je helpt bij het kiezen van de juiste Felco snoeischaar.
    Aanbevolen: Felco Classic Pruner
    Te koop bij: Tuincentra/tuingereedschapwinkel en Bol.com
  7. Een RVS plantschepje
    RVS plantschepjeEen plantschepje gebruik je zó vaak dat het stevig moet zijn en niet mag roesten. Dit mooie plantschepje met beukenhouten handvat en een handige leren ophanglus is scherp, ligt prima in de hand en staat voor jarenlang tuinplezier.
    Aanbevolen: Esschert RVS plantschepje
    Te koop bij: De Wiltfang/tijdens workshop of beurs bij Mariëtte
  8. Zorg voor vogels en dieren in de tuin
    Nestkastje VivaraMeteen plezier beleven en vogels naar je tuin lokken doe je door het plaatsen van voederhuisjes en nestkastjes. Je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en een vogeltaart maken van vet en een zaadmengsel voor tuinvogels.
    Wist je dat elke vogel zijn eigen eisen stelt aan een nestkast? Vooral de grootte van de invliegopening bepaalt welke vogelsoort in een nestkast gaat broeden. De nestkasten van Vivara zijn in nauw overleg met Vogelbescherming Nederland ontworpen. Ze zijn herkenbaar aan het donkergroene dak en het messing plaatje met het logo van Vogelbescherming Nederland.
    Aanbevolen: Vogelhuisjes en nestkasten voor tuinvogels bestel je eenvoudig online!
    Te koop bij Vivara: Grootste assortiment vogelhuisjes en nestkasten voor uw tuinvogels. Goedgekeurd door Vogelbescherming Nederland. Geniet van fruit uit eigen tuin met de fruitstruiken van Vivara. Met Vivara’s ruime assortiment aan fruitstruiken geniet je snel en eenvoudig van gezond fruit uit jouw tuin. Ook voor zaden en bloembollen.

  9. Een bezoek aan de Tuinen van Appeltern
    Tuinen van Appeltern -zomerEen beginnende tuinier is altijd op zoek naar informatie en inspiratie en ontmoet graag andere bevlogen tuiniers. Geef een tuininspiratiebezoek aan de Tuinen van Appeltern cadeau.
    Een tuininspiratiebezoek met Mariëtte als enthousiaste plantenkenner en tuincoach, biedt een fantastische mogelijkheid om je kennis van planten en plantcombinaties te vergroten. Een mooie tuin begint bij het ontdekken van je smaak en het kiezen van planten die passen in jouw tuin.
    Aanbevolen: Tuininspiratiebezoek Appeltern (alleen voor jouw groep van 4 personen)

    Of bestel een Tuinverrassing kant en klaar border op kleur. Elke border is harmonieus samengesteld door Mariëtte en wordt geleverd inclusief ontwerp voor een sfeervolle uitstraling in elk seizoen. Direct resultaat met de juiste planten op de juiste plek in jouw tuin of die van een vriend of vriendin.

  10. Een heerlijk handverzorgingsproduct
    Tuinders handcremeTuindershandcrème of rozenglycerine zijn heerlijk om je handen weer soepel en zacht te krijgen. Wist je dat olijfolie daar ook geweldig goed voor is?
    Kies een natuurlijk product dat snel in de huid trekt en geef er een mooi nagelborsteltje van beukenhout bij.
    Aanbevolen: Tuinders handcrème
    Te koop bij: Drogisterij en Tuincentra

Prachtig om te zien, al die leuke grote en kleine cadeaus zo op een rijtje, fijne attenties om een tuinliefhebber mee te verwennen.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk (Kerst)feest met veel gezelligheid en ruimte om te genieten. Rust lekker uit, geniet op zonnige dagen van het buiten zijn, proef het lekkers dat dit seizoen biedt en neem de sfeer in je op van twinkelende lichtjes in de wind.

Als je dit leest, is het waarschijnlijk geen Kerstmis meer, misschien zelfs volop zomer! De cadeaus zijn voor elke gelegenheid. Feest kun je altijd vieren.  

*^*^ Happy Holidays! ^*^*

© 2011-2017 Mariëtte Verlaan

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden Horticulturalist - Harmonie in jouw bloeiende tuin

FengShuiGarden.eu ~ Create your lush, fragrant, flowering, gorgeous garden! "Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe doe je dat?, Tuin, wonen, tuinvormgeving, planten en bloemen, Tuincadeaus, Tuinweetjes, Water in de tuin en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op 10 ‘te gekke’ cadeaus voor de startende tuinier

  1. Goede tips. Hier kan ik zeker wel wat mee. Een aantal vrienden van mij houden van tuinieren. Volgens mij kunnen ze allemaal deze tips gebruiken.

  2. Pingback: De 5 succesfactoren voor jouw fleurige plantenborder | Tuincoach Blog

  3. Thomp Son zegt:

    Leuk overzicht van cadeaus!

Fijn, dat je Tuincoach Blog leest. Plaats jouw reactie en lees die van anderen. Delen wordt zeer gewaardeerd!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.